Aan welke voorwaarden moet de spouw voldoen om te kunnen isoleren?

Wil jij weten aan welke voorwaarden een spouw moet voldoen om deze te isoleren? Wij van Isotech vertellen het je graag! Wij zijn namelijk dé expert op het gebied van spouwmuurisolatie. Dankzij onze jarenlange ervaring en brede kennis hebben wij vele klanten al weten te verblijden met een prettiger woonklimaat. Dus, wil jij weten of jouw spouw geïsoleerd kan worden? Lees dan gauw verder!

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur geïsoleerd. Hierdoor blijft warmte beter binnen hangen en vice versa. Hierdoor wordt het woonklimaat binnenshuis prettiger. De spouw isoleert van zichzelf al enigszins, maar door deze te isoleren behaal je een nog beter isolatie resultaat!

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur isoleert men door gaten in de gevel te boren. Vervolgens wordt via deze gaten hoogwaardig isolatiemateriaal de spouw ingespoten. Hierna worden de gaten vakkundig gedicht en de werkt men de voeg af. Om de spouw te isoleren, moet de spouw aan de binnenkant schoon zijn en dient de spouw ongeveer 5 centimeter dik te zijn.

De voorwaarden voor spouwmuurisolatie

Niet iedere spouwmuur is geschikt voor spouwmuurisolatie. Wij zetten de voorwaarden om een spouwmuur te isoleren voor u op een rij:

  • Je spouwmuur moet nog niet geïsoleerd zijn. Indien er wel isolatiemateriaal in de spouw is aangebracht, kan dit niet nogmaals gebeuren.
  • De spouwmuur moet schoon zijn. Er mag geen rotzooi of rommel in de spouw aanwezig zijn.
  • Het voegwerk en de gevel moeten in goede staat zijn, anders kan er water in de spouwmuurisolatie lekken.

Indien jouw spouwmuur aan bovenstaande voorwaarden voldoet, is deze geschikt voor spouwmuurisolatie!

Meer weten over spouwmuurisolatie?

Wil je meer weten over spouwmuurisolatie? Neem dan zeker contact met ons op! Dit kan via het onderstaande contactformulier of door een mail te sturen naar info@isotech.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 040 – 241 74 64. Wij helpen je graag verder!

Overige artikelen