Dakisolatie

Ook voor dakisolatie kan je bij Isotech terecht! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het isoleren van allerlei soorten daken. Dus of het nu om een plat of hellend dak gaat, wij zorgen voor een volledig geïsoleerd dak waarmee jij ook op de bovenste verdieping geniet van een aangename temperatuur!

Meer over de dakisolatie mogelijkheden

Als enige in Nederland werken wij met Soudafoam SPF 03. Dit is een gespoten isolatieschuim op basis van water. Soudafoam SPF 03 is geschikt voor binnen-, en in combinatie met een waterwerende laag, ook voor buitenisolatie.

Dit product combineert een uitstekende thermische en akoestische isolatie met luchtdichting in één laag. Dankzij zijn unieke samenstelling heeft Soudafoam SPF O3 een zeer lage dichtheid, is het waterdampopen en onschadelijk voor de ozonlaag en opwarming van de aarde.

De voordelen op een rij:

 • Laag in gewicht
 • Hoge flexibiliteit dus scheurt niet
 • Goede geluidsabsorptie
 • Damp-open, waterafstotend en luchtdicht
 • Hoge isolatiewaarde (bij 140 mm breedte is de RD-waarde 3,7 m2 k/w)
 • Volledig op waterbasis dus bevat geen schadelijke stoffen
 • Laat geen pollen, bacteriën en schimmels door
 • Wooncomfort verhogend dankzij hoog isolatie- en akoestisch vermogen

Veiligheid

Dit schuim is brandwerend en zelfdovend en mag alleen aangebracht worden door opgeleide en gekwalificeerde medewerkers.

Gemak

Soudafoam SPF 03 hecht zich aan vrijwel elke ondergrond zoals hout, steen, beton en metaal en kan bij elke temperatuur aangebracht worden. De specialisten van Isotech brengen het schuim vloeibaar aan, daardoor komt het in de kleinste naden en kieren en isoleert het jouw dak optimaal.

Producent van Soudafoam SPF 03 is het Belgische familiebedrijf Soudal N.V.

Check of je woning geschikt is voor dakisolatie

Twijfel jij of jouw woning in aanmerking komt voor dakisolatie? Wees gerust! Het is vaak vrij eenvoudig om te achterhalen of er al dakisolatie aanwezig is! We vertellen je hier graag meer over:

Zo’n 20% van alle woningen in Nederland is nog niet voorzien van dakisolatie. Geldt dit ook voor jouw woning? Dan is isoleren uiteraard een goed idee. De overige 80% van de woningen in Nederland is al wel voorzien van een isolatielaag, echter is dit vaak een dunne laag van matig isolatiemateriaal. Check dus altijd eerst het dak van je woning op aanwezig isolatiemateriaal! Check hierbij of er al isolatiemateriaal aanwezig is of niet, en hoe dik deze laag is. Op basis hiervan is het mogelijk om te beslissen over de beste aanpak voor jouw dak.

Daarnaast is het ook aan de hand van de onderstaande methoden mogelijk om uit te zoeken of jouw woning geschikt is voor dakisolatie en of er al isolatie aanwezig is:

 • Woningen die voor 1975 gebouwd zijn is geen isolatie aangebracht tijdens de bouw. Uiteraard bestaat de kans wel dat een van de eerdere bewoners het dak heeft laten isoleren. Vaak is dat een dunne laag van 3 tot 5 centimeter die matige isolatie geeft.
 • Woningen die gebouwd zijn tussen 1975 en 1992 zijn tijdens de bouw voorzien van een isolatielaag van 3 tot 5 centimeter.
 • Tot slot zijn woningen die gebouwd zijn in 1992 en later tijdens de bouw al voorzien van een redelijke tot goede isolatielaag. Vaak bedraagt deze zo’n 8 tot 10 centimeter. Hierbij is het dus niet nodig om de dakisolatie nog verder te verbeteren.

Interesse in dakisolatie?

Ben je overtuigd en maak jij ook de keuze voor dakisolatie? Neem dan contact met ons op! In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen onze isolatiespecialisten je namelijk meer over de mogelijkheden en het vervolgproces!

Referenties van tevreden klanten