Dakisolatie

Ook voor dakisolatie kan je bij Isotech terecht! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het isoleren van allerlei soorten daken. Dus of het nu om een plat of hellend dak gaat, wij zorgen voor een volledig geïsoleerd dak waarmee jij ook op de bovenste verdieping geniet van een aangename temperatuur!

Meer over de dakisolatie mogelijkheden

Als enige in Nederland werken wij met Soudafoam SFF 04. Dit is een gespoten isolatieschuim op basis van water. Soudafoam SFF 04 is geschikt voor binnen-, en in combinatie met een waterwerende laag, ook voor buitenisolatie.

Dit product combineert een uitstekende thermische en akoestische isolatie met luchtdichting in één laag. Dankzij zijn unieke samenstelling heeft Soudafoam SFF 04 een zeer lage dichtheid, is het waterdampopen en onschadelijk voor de ozonlaag en opwarming van de aarde.

De voordelen op een rij:

 • Laag in gewicht
 • Hoge flexibiliteit dus scheurt niet
 • Goede geluidsabsorptie
 • Damp-open, waterafstotend en luchtdicht
 • Hoge isolatiewaarde (bij 140 mm breedte is de RD-waarde 3,7 m2 k/w)
 • Volledig op waterbasis dus bevat geen schadelijke stoffen
 • Laat geen pollen, bacteriën en schimmels door
 • Wooncomfort verhogend dankzij hoog isolatie- en akoestisch vermogen

Gemak

Soudafoam SFF 04 hecht zich aan vrijwel elke ondergrond zoals hout, steen, beton en metaal en kan bij elke temperatuur aangebracht worden. De specialisten van Isotech brengen het schuim vloeibaar aan, daardoor komt het in de kleinste naden en kieren en isoleert het jouw dak optimaal.

Producent van Soudafoam SFF 04 is het Belgische familiebedrijf Soudal N.V.

Isopremium dakisolatie

Naast de Soudafoam SFF 04 dakisolatie werken wij sinds kort ook met ons eigen Isopremium dakisolatie materiaal. Deze gloednieuwe 100mm dakisolatie is ontwikkeld op basis van hetzelfde principe als onze Isopremium vloerisolatie. Het enige verschil is dat de Isopremium dakisolatie dikker is.

De isolatiewaarden van Isopremium dakisolatie

De Isopremium dakisolatie wordt aangebracht door onze erkende specialisten en direct na het afronden van de installatie geniet jij van de voordelen van een goed geïsoleerd dak. Denk hierbij aan de gunstige gevolgen voor onder andere je energierekening en het energielabel van je woning. Kortom, dakisolatie is de investering meer dan waard! Dat zien we dan ook terug in de isolatiewaarden voor dubbele en enkele spouwen in een hellend dak van 45 graden:

 • 2 niet geventileerde spouwen inclusief het effect van de bevestigingsmethode: R = 3,78 m2.K.W-1
 • 1 niet geventileerde spouw inclusief het effect van de bevestigingsmethode: R = 3,35 m2.K.W-1

Subsidie op dakisolatie

Wanneer je kiest voor dakisolatie kom je in aanmerking voor de landelijke subsidie voor isolatie. Hiermee is het mogelijk om tot wel 20% van de investering voor het aanbrengen van de Soudafoam of Isopremium dakisolatie terug te krijgen. De belangrijkste voorwaarde waar je aan dient te voldoen is dat je 2 isolatiemaatregelen tegelijk neemt. Je isoleert dan naast het dak bijvoorbeeld ook direct de spouwmuren, of de vloer van je woning. Benieuwd naar de exacte voorwaarden van deze subsidie? Bekijk hier dan de voorwaarden.

Check of je woning geschikt is voor dakisolatie

Twijfel jij of jouw woning in aanmerking komt voor dakisolatie? Wees gerust! Het is vaak vrij eenvoudig om te achterhalen of er al dakisolatie aanwezig is! We vertellen je hier graag meer over:

Zo’n 20% van alle woningen in Nederland is nog niet voorzien van dakisolatie. Geldt dit ook voor jouw woning? Dan is isoleren uiteraard een goed idee. De overige 80% van de woningen in Nederland is al wel voorzien van een isolatielaag, echter is dit vaak een dunne laag van matig isolatiemateriaal. Check dus altijd eerst het dak van je woning op aanwezig isolatiemateriaal! Check hierbij of er al isolatiemateriaal aanwezig is of niet, en hoe dik deze laag is. Op basis hiervan is het mogelijk om te beslissen over de beste aanpak voor jouw dak.

Daarnaast is het ook aan de hand van de onderstaande methoden mogelijk om uit te zoeken of jouw woning geschikt is voor dakisolatie en of er al isolatie aanwezig is:

 • Woningen die voor 1975 gebouwd zijn is geen isolatie aangebracht tijdens de bouw. Uiteraard bestaat de kans wel dat een van de eerdere bewoners het dak heeft laten isoleren. Vaak is dat een dunne laag van 3 tot 5 centimeter die matige isolatie geeft.
 • Woningen die gebouwd zijn tussen 1975 en 1992 zijn tijdens de bouw voorzien van een isolatielaag van 3 tot 5 centimeter.
 • Tot slot zijn woningen die gebouwd zijn in 1992 en later tijdens de bouw al voorzien van een redelijke tot goede isolatielaag. Vaak bedraagt deze zo’n 8 tot 10 centimeter. Hierbij is het dus niet nodig om de dakisolatie nog verder te verbeteren.

Interesse in dakisolatie?

Ben je overtuigd en maak jij ook de keuze voor dakisolatie? Neem dan contact met ons op! In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen onze isolatiespecialisten je namelijk meer over de mogelijkheden en het vervolgproces!

Blogs over dakisolatie

Wil je graag meet weten over dakisolatie en alles wat hier mee te maken heeft? Lees dan ook onze informatieve blogs over dakisolatie! Bekijk hier rechts het overzicht aan blogs over dakisolatie.

Hoeveel bespaar je met dakisolatie?

Lees hier hoeveel jij mogelijk kan besparen met dakisolatie van Isotech!

 

Hoe dik moet dakisolatie zijn?

Lees hier meer over de ideale dikte van jouw dakisolatie.

 

Hoe dik moet je een schuin dak isoleren?

Lees hier meer over het isoleren van een schuin dak.

 

Hoe isoleer je een dak zonder onderdak?

In dit artikel vertellen wij je hoe een dak zonder onderdak geïsoleerd kan worden.

Referenties van tevreden klanten