De levensduur van isolatieglas

Wil jij weten wat de levensduur van isolatieglas is? Isotech vertelt het je graag! Wij hebben diverse huishoudens al weten te verblijden met het plaatsen van hoogwaardig isolatieglas. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide deskundigheid creëren we een optimaal klimaat in jouw huis. Dus, wil je meer weten over de levensduur van isolatieglas? Lees dan gauw verder!

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas geeft een betere bescherming tegen kou buitenshuis dan normaal glas. Het bestaat uit twee glaslagen met hiertussen een luchtruimte. Soms bevindt zich in deze ruimte een extra materiaal of coating ten behoeve van de isolerende werking.

Bij Isotech maken wij gebruik van HR++ Isolatiebeglazing. Deze beschikt over een transparante coating die de warmtestraling aan de binnenzijde reflecteert. Zo bereik je een nóg beter isolatieresultaat. Bovendien heeft HR++ een geluidsisolerende werking!

 

Wat is de levensduur van isolatieglas?

Isolatieglas gaat doorgaans 20 jaar mee, tot deze aan vervanging toe is. De kans op lekkage wordt naarmate de tijd verstrijkt namelijk steeds groter.

Hoe dan ook is het van belang dat isolatieglas secuur geplaatst wordt. De glasplaat wordt zo gemonteerd dat deze zo min mogelijk in aanraking kan komen met vocht. Hierdoor zullen lekkages minder vaak voorkomen, en dit bevordert de levensduur van jouw isolatieglas!

 

De leeftijd van uw isolatieglas herkennen

Soms weet je niet precies hoe oud jouw isolatieglas is. Dit is echter gemakkelijk te achterhalen! In de spouw van je isolatieglas vind je een code. In deze code is de productiedatum van jouw isolatieglas terug te vinden. Wanneer deze datum langer dan 20 jaar geleden is, is de kans groot dat uw isolerende beglazing aan vervanging toe is.

 

Waarom kiezen voor isolatieglas?

Zoals eerder gezegd: isolatieglas zorgt voor een prettiger woonklimaat! Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor isolerende beglazing. We zetten deze voor je op een rij:

  • Lagere stookkosten doordat je minder energie hoeft te verbruiken om jouw huis op temperatuur te brengen;
  • Je hebt de investering in isolerende beglazing binnen ongeveer 10 jaar terugverdiend;
  • Isolatieglas is beter voor het milieu. Bovendien zijn de stoffen in het glas niet schadelijk voor uw gezondheid.
  • Isolatieglas is moeilijker te breken dan enkel glas. Hierdoor biedt het een betere bescherming tegen inbraak of vernieling.
  • De waarde van je woning zal stijgen door de positieve invloed van isolatieglas op het energielabel van jouw woning.

 

Meer weten over de levensduur van isolatieglas?

Dus, bent u geïnteresseerd geraakt in isolatieglas? Of wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan klaar voor al uw vragen en opmerkingen. U kunt ons bereiken via het onderstaande contactformulier of door een mail te sturen naar info@isotech.nl. Ook kunt u ons bellen op 040 – 241 74 64. Wij helpen u graag verder!

Overige artikelen