Waarom je zolder isoleren?

 

Een zolder is een van de belangrijkste plaatsen in je huis om te isoleren. Door je zolder goed te isoleren en luchtdicht te maken, kun je je verwarmings- en koelingskosten aanzienlijk verlagen! Behalve geld besparen kan het isoleren van je zolder ook het comfort van je woning verbeteren. Door de warme lucht in de zomer en de koude lucht in de winter buiten te houden, kun je je huis het hele jaar door comfortabeler maken.

Ook kan het isoleren van je zolder ook helpen om het geluidsniveau in je huis te verminderen. Als je in een drukke buurt woont of luidruchtige buren hebt, kan isolatie helpen om wat van dat lawaai te dempen en je wat rust te geven. Ten slotte draag je met zolderisolatie bij aan een beter milieu. Je hoeft namelijk minder te stoken om je huis op temperatuur te krijgen, waardoor je huis minder vervuilende stoffen-uitstoot.

Hoe isoleer je de zolder?

Er zijn doorgaans drie methoden om de zolder te isoleren. We zetten deze voor je op een rij:

  • De zoldervloer isoleren: door de zoldervloer te isoleren, blijven de ruimtes onder de zolder beter op temperatuur. Dit zijn vaak de ruimtes waar je de meeste tijd in doorbrengt, die wil je vanzelfsprekend van een comfortabele temperatuur voorzien. Bovendien is zoldervloerisolatie goedkoper dan dakisolatie, dus het mes snijdt aan twee kanten!
  • Zolder van binnenuit isoleren: Je kunt een comfortabelere woonruimte creëren en helpen de temperatuur in je woning te stabiliseren door het dak te isoleren. Bij een schuin dak is dit goed te doen door middel van minerale wol.
  • Zolder van buitenaf isoleren: dit is vaak een goede optie wanneer het dak ook aan vervanging toe is. Immers, doordat het dak verwijderd is, ontstaat er ruimte om van buitenaf te isoleren. Zeker wanneer je dak aan de binnenkant netjes is afgewerkt, is het te overwegen om je zolder van buitenaf te isoleren.

De kosten van zolderisolatie

Je zolder isoleren kost meer of minder, afhankelijk van een paar zaken. De uiteindelijke prijs van isolatiewerken wordt sterk beïnvloed door de dikte van het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiemethode, en de eventuele afwerkingslaag.

Je kunt je investering in het isoleren van de zolder snel terugverdienen dankzij verschillende subsidies en besparingen op je energierekening. De voordelen van een lager energieverbruik zijn bovendien dat je het milieu helpt!

Meer weten over zolderisolatie?

Heb je vragen of opmerkingen over het isoleren van je zolder? Isotech staat voor je klaar! Graag vertellen we je meer over de mogelijkheden en wat we voor je kunnen betekenen. Dus, wacht niet langer en neem contact met ons op! Wij zijn eenvoudig te bereiken via het contactformulier. Ook kan je een mail sturen naar info@isotech.nl of bellen op 040-2417464 . We helpen je graag verder!

Overige artikelen