Verbeter je energielabel

 

Nederland houdt van zuinig wonen. Het energielabel A G geeft daarom aan hoe energiezuinig je woning is. Energielabel A is heel zuinig en energielabel G is juist helemaal niet zuinig. Een energiezuinige woning bespaard jou geld aan een torenhoge energierekening en is tegelijk beter voor het milieu. Kijk daarom welk energielabel jouw woning heeft en of je actie moet ondernemen.

Een van de meest effectieve manieren om je energielabel te verbeteren is het isoleren van je woning. Een goed geïsoleerde woning zorgt dat warmte binnen blijft en kou buiten, en vice versa. Dit betekent dat je minder energie nodig hebt om je woning te verwarmen, en dat zie je direct terug in je energierekening. De meeste winst valt over het algemeen te halen met spouwmuurisolatie. Daarnaast is dakisolatie, isolatieglas en vloerisolatie ook zeer aan te raden.

Onze tips

Ventileren

Naast het goed isoleren is je woning ventileren ook ontzettend belangrijk. Een goed geventileerde woning zorgt voor een gezond binnenklimaat. Het zorgt er ook voor dat vochtige lucht kan ontsnappen, wat eventuele vochtplekken voorkomt.

Verwarming vernieuwen

Het vervangen van je oude cv-ketel voor een nieuwe, zuinige verwarmingsinstallatie zorgt voor minder energieverbruik en een lagere energierekening. Daarnaast kan het plaatsen van een slimme thermostaat er ook voor zorgen dat je alleen verwarmt op momenten dat het nodig is en dus energie bespaart.

Zonnepanelen plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen op je dak is een goede manier om zelf duurzame energie op te wekken. Zo verlaag je niet alleen je energierekening, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Het is wel belangrijk om te kijken of je dak geschikt is voor zonnepanelen en of je voldoende ruimte hebt.

Energiebesparende maatregelen

Naast grote aanpassingen in huis zijn er ontzettend veel kleine maatregelen die je kunt nemen om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het uitzetten van apparaten die niet worden gebruikt, het dichten van kieren of een lekker warme trui en sokken aantrekken. Ook het aanschaffen van zuinige huishoudelijke apparaten is belangrijk bij het verlagen van je energieverbruik.

 

Veelgestelde vragen over energielabel verbeteren

Wat is mijn energielabel? Hoe kan ik dit checken?

Heb je geen idee wat je energielabel is? Deze kun je checken via www.energielabel.nl. Vul je postcode en huisnummer in en, indien je woning een energielabel heeft, wordt het energielabel hier direct weergegeven.

Hoe moet je een energielabel berekenen?

Heb je nog geen energielabel of klopt het label niet meer en ben je benieuwd hoe je een energielabel kan berekenen? Helaas is het niet mogelijk om zelf je energielabel te berekenen, maar er zijn wel online tools waarmee je een indicatie kunt krijgen. Hierin wordt gekeken naar o.a. het bouwjaar van je woning, woningtype, soort glas, isolatie, verwarming en zonnepanelen. Om je definitieve energielabel te berekenen zul je een energieadviseur langs moeten laten komen.

Hoe kan je een energielabel verbeteren?

Als je eenmaal weet welk energielabel je woning heeft, kun je kijken op welke manieren je het energielabel kunt verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door isolatie aan te brengen, dubbel glas te plaatsen, zonnepanelen te installeren of een energiezuiniger verwarmingssysteem te gebruiken.

Waar kan ik een energielabel aanvragen?

Heb je aanpassingen gedaan aan je woning en wil je een nieuw energielabel aanvragen? Zoek een energieadviseur en vraag een of meerdere offertes aan. De energieadviseur komt langs, verzamelt zo veel mogelijk gegevens van de woning en berekent en registreert de energieprestatie. Een afschrift van het energielabel ontvang je vervolgens per e-mail.

Isotech helpt jou je energielabel te verbeteren

Door het verbeteren van je energielabel draag je bij aan een beter milieu en verlaag je de energierekening. Isotech is hét isolatiebedrijf van Nederland dat gespecialiseerd is in spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en het plaatsen van HR++ isolatieglas. Van veel woningen hebben wij het energielabel drastisch kunnen verbeteren met behulp van isolatie. Benieuwd wat wij voor jouw woning kunnen betekenen? Doe de bespaarcheck, vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Overige artikelen