Gevel impregneren na isolatie

Ben jij benieuwd waar het impregneren van een gevel na het aanbrengen van isolatie voor dient? Isotech legt het je graag uit! Wij zijn namelijk dé specialist op het gebied van isolatie en vertellen je graag alles hierover! Dus, ben je benieuwd naar het impregneren van een gevel na isolatie en wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan gauw verder!

De gevel impregneren

Gevels kunnen erg nat worden wanneer vocht de muur insluipt. Dit verschilt per muur. De ene muur is namelijk wat poreuzer dan de andere muur, waardoor de gevel vochtig blijft. De gevel impregneren kan dan een oplossing zijn. Door op de gevel een dun laagje impregneermiddel aan te brengen, laat deze geen water meer door.

De voordelen van een geïmpregneerde gevel

Er zijn diverse voordelen op te noemen aan het impregneren van de gevel. Wij zetten deze voor je op een rij:

  • Door de gevel te impregneren, verhoog je de isoleerwaarde van de muur. Daardoor blijft er meer warmte binnenshuis en meer kou buitenshuis.
  • Een geïmpregneerde muur wordt minder vies. Vuil hecht moeilijker aan het muuroppervlak. Hierdoor is de muur ook beter schoon te maken.
  • Er vormt zich minder snel mos en algen op de muur, waardoor de gevel mooier blijft.
  • Impregneermiddel is duurzaam. Als u het eenmaal toepast, gaat het erg lang mee.

Houdt er wel rekening mee dat door impregneren de muren hun natuurlijk isolatievermogen verliezen. Als u bijvoorbeeld last heeft van lekkage, blijft het vocht beter in een geïmpregneerde muur hangen. Ook dienen alle scheuren en gaten in uw muur dicht te zijn gemaakt voordat u deze impregneert.

Impregneren na isolatie

Een geïsoleerde spouwmuur staat geen warmte af aan de buitenmuur. Daardoor drogen de buitenmuren minder snel, waardoor er in de winter wellicht vorstschade aan uw muur ontstaat. Door een gevel te impregneren voorkom je dit! De buitenmuren nemen dan geen vocht op, waardoor er logischerwijs geen vochtschade meer kan ontstaan.

Vragen of opmerkingen over het impregneren van een gevel na isolatie?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het impregneren van een gevel na isolatie? Isotech helpt je graag verder! Wij adviseren je uiteraard graag over diverse zaken met betrekking tot gevelimpregnatie.  Twijfel dus zeker niet om contact met ons op te nemen! Isotech helpt je graag verder.

Overige artikelen