Hoe isoleer je een dak zonder onderdak?

Ben je van plan een dak zonder onderdak te laten isoleren? Laat je dan helpen door Isotech! Wij zijn namelijk dé specialist op het gebied van diverse soorten dakisolaties. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide deskundigheid hebben wij in legio huizen een beter woonklimaat gerealiseerd. Dus, wil je meer weten over het isoleren van een dak zonder onderdak? Lees dan gauw verder!

Wat is een onderdak?

En onderdak beschermt je woning tegen vocht van buitenaf, en wordt op de dakconstructie geplaatst. Een dak zonder onderdak is namelijk een makkelijke prooi voor strenge weersomstandigheden, zoals regen en wind. Hierdoor kan je dakisolatie beschadigd raken, of kunnen de steunbalken zelfs verrotten. Dit wil je natuurlijk niet! Bovendien kom je hier vaak pas achter als het al te laat is, en je je gehele dak moet laten vervangen.

 

Een dak isoleren zonder onderdak

Toch zijn er nog de nodige huizen en gebouwen zonder onderdak. Je laat een onderdak niet zomaar plaatsen. Hiervoor moeten alle dakpannen en panlatten van je huis verwijderd worden. Een tijdrovend klusje, en merkbaar in je portemonnee.

Gelukkig is een dak zonder onderdak ook te isoleren! Het is een ingewikkelde klus, maar hierna zal warmte beter in je huis blijven hangen. Isotech zet drie methodes voor je op een rij:

  • Isoleren met een waterdichte laag:

Deze methode is vooral op de korte termijn gericht, bijvoorbeeld wanneer je van plan bent om alsnog een onderdak te laten plaatsen. Middels een waterdichte laag wordt vocht via de goot afgevoerd, en komt dit niet in jouw dak terecht. Toch loop je de kans (bij zware regenval) dat niet al het vocht weg kan lopen en dit toch in de dakconstructie belandt. Daarom is dit vooral een korte termijn oplossing.

  • Noppenfolie:

Je kan noppenfolie aan de binnenzijde van je dak laten plaatsen, om deze wind- en vochtbestendig te maken. Dit noemt men ook wel een Ersatz-onderdak. Hierna kan je jouw dak verder isoleren.

  • PUR of PIR platen:

Polyurethaan (PUR) Polyisocyanuraat (PIR) zijn klassieke isolatiematerialen. Ze zijn uitermate geschikt voor het isoleren van je dak, doordat ze niet gevoelig zijn voor rot of schimmel. Tegenwoordig wordt voor dakisolatie vaak PUR of PIR in plaatvorm gebruikt. Deze zijn milieu- en gezondheidsvriendelijker, maar dienen wel nauwkeurig geplaatst te worden door een professional. Isotech helpt je graag met het plaatsen van isolatieplaten!

Zoals je ziet, zijn er verschillende manieren om toch een behaaglijk woonklimaat in een huis zonder onderdak te realiseren. Isotech is dé expert in het isoleren van daken mét of zonder onderdak. Wij gaan direct voor je aan de slag, en zorgen voor een optimaal isolatieresultaat.

 

Meer weten over dakisolatie zonder onderdak?

Dus, heb je interesse in dakisolatie zonder onderdak? Neem dan zeker contact met ons op! We staan klaar voor al je vragen en opmerkingen. Bovendien geven we je graag een vrijblijvend advies. Je kan ons bereiken via het onderstaande contactformulier, het mailadres info@isotech.nl, of telefonisch via 040 – 241 47 64. Hopelijk tot snel!

Overige artikelen