Hoe werkt het na-isoleren van een spouwmuur

Het na-isoleren van een spouwmuur biedt uitkomst wanneer de huidige spouwmuurisolatie is verouderd, verzakt of verpulverd. Hierdoor isoleert de spouwmuur niet meer optimaal en dit kan je op den duur gaan merken in je woning. Bijvoorbeeld door tocht en meer koude luchtstromen in je huis. Kortom, zit je niet te wachten op een onprettig binnenklimaat en hogere stookkosten? Kies dan op tijd voor het na-isoleren van je spouwmuren! Lees gerust verder en kom er meer over te weten.

Meer over het na-isoleren van een spouwmuur

Het na-isoleren van bestaande spouwmuren is gestart in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Dit heeft er vooral mee te maken dat de materialen die in deze tijd gebruikt werden nog niet zo ver ontwikkeld waren als vandaag de dag het geval is. Hierdoor zakt het originele isolatiemateriaal na verloop van tijd vaak naar beneden en hierdoor functioneert de spouwmuur niet meer optimaal.

Vaak is het mogelijk om de spouwmuur bij te vullen met het zelfde soort isolatiemateriaal. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet mogelijk zijn, dan is het ook mogelijk om uw spouwmuur eerst volledig schoon te laten maken. Uiteraard is het verstandig om een expert zoals Isotech te laten beoordelen wat in uw geval de beste optie is.

Tot slot is het ook mogelijk dat er bij de bouw van uw woning enkel dunne isolatieplaten in de spouw zijn aangebracht, waarbij er nog een luchtspouw zit tussen de isolatieplaat en de buitenste muur. Als de luchtspouw in uw woning breed genoeg is, dan kan er extra isolatiemateriaal in de muur aangebracht worden.

Voorwaarden voor na-isolatie

Om een geslaagde na-isolatie te garanderen stellen wij bepaalde voorwaarden. Deze zetten wij hieronder graag voor je op een rij:

  • De buitenmuur dient in een goede staat te verkeren
  • De buitenmuur mag niet afgewerkt zijn met een dampdichte laag

Twijfel je of jouw muren aan bovenstaande voorwaarden voldoen? Neem dan gerust even contact met ons op, we komen namelijk graag langs voor een vrijblijvende inspectie.

Voordelen van het na-isoleren van je spouwmuren

Uiteraard kent het na-isoleren van een spouwmuur een aantal voordelen. De belangrijkste zetten wij hieronder graag voor je op een rij:

  • Snelle plaatsing van het isolatiemateriaal, vaak binnen 1 dag afgerond
  • Direct een aangenamer binnenklimaat
  • Geen breekwerk benodigd aan de buitenmuur
  • Energiebesparing dankzij lagere stookkosten
  • Een relatief korte terugverdientijd

Vragen of opmerkingen over het na-isoleren van een spouwmuur?

Heb je na het lezen van de bovenstaande informatie een specifieke vraag of zoek je direct hulp bij het na-isoleren van jouw spouwmuur? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je namelijk graag verder door middel van een persoonlijk adviesgesprek. Je kunt ons het beste bereiken op 040-2417464 en info@isotech.nl.

Overige artikelen