Hoeveel bespaar je met dakisolatie?

Ben jij benieuwd naar hoeveel je bespaart met dakisolatie? Isotech kan je hierbij helpen! Wij zijn namelijk dé specialist op het gebied van dakisolatie en maken voor jou inzichtelijk welk voordeel jou dit oplevert. Benieuwd hoeveel jij kan besparen met dakisolatie en wat dit voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder!

Waarom kiezen voor dakisolatie?

Dakisolatie is voor veel huishoudens een te overwegen investering. Doordat er minder warmte via het dak ontsnapt, hoef je minder hard te stoken in huis. Dit zie je natuurlijk terug op de energierekening! Een eenmalige investering in dakisolatie is dan ook zeker de moeite waard. Je bespaart er op termijn namelijk een hoop geld mee.

Bij een woning zonder dakisolatie gaat de door de cv-ketel geproduceerde warmte voor maar liefst 30 procent verloren via het dak. Bij een ouder dak, waar bijvoorbeeld kleine gaten en scheurtjes inzitten, ligt dit getal zelfs nog hoger. Enorm zonde natuurlijk!

Wat levert dakisolatie mij op?

De eenmalige investering in dakisolatie heb je doorgaans binnen enkele jaren al weer terugverdiend. Op de energierekening zie je op termijn dan ook een daling van 9 tot 11 m3 gas per m2 dak terug . Dit staat op jaarbasis al gelijk aan enkele honderden euro’s!

Het bespaarde bedrag wordt bepaald door diverse factoren, waaronder:

 • Het soort woning; de hoeveelheid warmte die ontsnapt via het dak verschilt tussen bijvoorbeeld een rijtjes huis of vrijstaand huis.
 • De isolatiemethode; breng je het isolatiemateriaal aan de buitenkant of binnenkant aan? Hoe secuur er geïsoleerd wordt, is uiteraard ook van belang.
 • Het isolatiemateriaal; er zijn verschillende soorten isolatiematerialen te gebruiken, elk met zijn eigen isolatiewaarde en benodigde dikte voor een optimaal resultaat. Doorgaans zorgt een dikkere isolatielaag voor meer behoud van warmte.
 • Het type dak; heeft je huis een schuin of plat dak? Dit is van invloed op het verlies van warmte.
 • Ook de inrichting van de ruimte onder jouw dak draagt bij aan het isolatieresultaat. Gebruik je deze bijvoorbeeld als hobbykamer? Dan is de besparing nóg groter!
 • Het type cv-ketel.
 • Je dagelijkse stookgedrag.  

Hoe bereken ik mijn dakisolatiebesparing?

Gemiddeld wordt uitgegaan van een jaarlijkse besparing van 9 tot 11 m3 gas per m2 dak. Wanneer we van een gemiddelde gasprijs van € 0,60 euro en een dak van 65 m2 uitgaan, kunnen we de volgende berekening uitvoeren:

 • 65 x 9 x 0,6 = € 351,- besparing per jaar.
 • 65 x 11 x 0,6 = € 429,- besparing per jaar.

De gemiddelde jaarlijkse besparing is dan: (351 + 429) / 2 = 390 euro!

Waarom je dak laten isoleren door Isotech?

Isotech is dé specialist op het gebied van dakisolatie. Met ruim 45 jaar ervaring en een team van louter deskundigen weten wij voor elke situatie een gepaste oplossing te vinden!

Wij maken als enige in Nederland gebruik van Soundafoam SPF 03. Dit hoogwaardige isolatieschuim is gemaakt op basis van water, wat het zeer geschikt maakt voor binnen- en buitenisolatie. Bovendien beschikt dit materiaal over een voortreffelijke isolatiewaarde op thermisch en akoestisch gebied. Andere voordelen van Soundaform SPF 03 zijn:

 • Laag in gewicht;
 • Hoge flexibilteit, zal niet snel scheuren of afbrokkelen;
 • Goede bescherming tegen pollen, bacteriën en schimmels;
 • Hecht aan diverse oppervlakken, zoals hout, steen, beton en metaal. Kan bovendien gedurende het hele seizoen aangebracht worden;
 • Brandwerend en zelfdovend.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het besparen door middel van dakisolatie, of bijvoorbeeld over de verschillende soorten isolatiematerialen? Isotech helpt je graag verder! Wij adviseren je uiteraard graag over diverse zaken met betrekking tot dakisolatie.

Twijfel dus zeker niet om contact met ons op te nemen! Isotech helpt je graag verder.

Overige artikelen