Is Spouwmuurisolatie verplicht?

Vooralsnog is spouwmuurisolatie van bestaande woningen niet verplicht. Wel moeten nieuwe huizen gebouwd vanaf 1976 standaard voorzien zijn van spouwmuurisolatie, omwille van het terugdringen van de CO2-uitstoot. Door spouwmuurisolatie blijft de warmte namelijk langer in huis hangen. Daardoor hoeft er minder gestookt te worden, wat leidt tot een lagere uitstoot van CO2. Meer weten over het onderwerp spouwmuurisolatie? Lees dan snel verder!

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie waarbij de spouw (ruimte van een paar centimeter tussen de binnen- en buitenmuur van je woning) gevuld wordt met hoogwaardig isolatiemateriaal.

Het isolatiemateriaal wordt hierbij tegen het binnenspouwblad geplaatst. Hierdoor wordt koude buitenlucht en vocht tegengehouden en warmte van binnenuit vastgehouden.

Waarom spouwmuurisolatie door Isotech laten aanbrengen?

Bij Isotech wordt gebruik gemaakt van PLATINUM MINI ISOTECH-Parels®, HR triple +, welke in Nederland exclusief ontwikkeld worden voor Isotech.

PLATINUM MINI ISOTECH-Parels®, HR triple + heeft een sterk isolerend effect, maar voorziet de spouwmuur tegelijkertijd van de gewenste ventilatie. Onze isolatiespecialisten werken als enige in de zuidelijke helft van Nederland met dit kwaliteitsproduct. Bovendien zijn wij geheel ATG- en KOMO-gecertificeerd voor het aanbrengen van en werken met spouwmuurisolatie.

Het gebruik van PLATINUM MINI ISOTECH-Parels® brengt verscheidene voordelen met zich mee:

 • Besparing op stookkosten;
 • Een beter geïsoleerde woning;
 • Een prettiger en comfortabeler klimaat in huis;
 • Minimaliseren van geluidsoverlast;
 • Bescherming tegen temperatuurverschillen en schimmelvorming;
 • Schade door spanningsverschillen voorkomen;
 • ’ s zomers meer koelte in huis;
 • Waardetoename van je woning;

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie door Isotech zal dus merkbaar zijn in huis én in je portemonnee! Bovendien bieden wij een garantie van 15 jaar op je aankoop.

Hoe brengt Isotech spouwmuurisolatie aan?

Het Isotech-team bestaat uit professionele isolatiespecialisten. Door middel van de volgende vakkundige methode gaan wij te werk:

 1. Onze specialisten stellen vast of het mogelijk is om de spouwmuur te isoleren en hoeveel m2 van de spouwmuur geïsoleerd dient te worden.
 2. Zonder de stenen van de muur te beschadigen, boren wij kleine openingen in de voegen van de muur.
 3. De isolatieparels worden tussen de gevelmuur en de binnenmuur aangebracht. De openingen worden vervolgens weer keurig dicht gemaakt.

Bij het aanbrengen van de spouwmuurisolatie ervaar je nauwelijks overlast. Er is dan ook geen grote verbouwing nodig om de spouwmuur te isoleren.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Heb je interesse in spouwmuurisolatie? Neem dan contact met ons op! In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen onze isolatiespecialisten je namelijk meer over het vervolgproces!

Overige artikelen