Isolatie upgrade

Is jouw spouwmuur aan een upgrade toe, bijvoorbeeld omdat de isolatie is verouderd, verzakt of verpulverd? Isotech helpt je graag verder! Wij beschikken over ruime kennis en een schat aan ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie, en daarmee zijn wij u graag van dienst. Geïnteresseerd? Lees dan gauw verder voor de mogelijkheden!

Waarom kiezen voor een isolatie upgrade?

Het is aan te raden om een isolatie upgrade uit te laten voeren wanneer je spouwmuurisolatie verouderd is en daardoor niet meer efficiënt isoleert. Een verslechterde staat van je spouwmuurisolatie kan je merken aan tocht en koude luchtstromen in huis. Dat zorgt in de eerste plaats voor een onprettig woonklimaat, maar ook voor hogere stookkosten! Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Bovendien zal de energiescore van jouw huis lager uitvallen, waardoor je woning in waarde daalt.

Het is bij een isolatie upgrade niet nodig om alle oude isolatieresten te verwijderen. Een isolatie upgrade is daarom financieel een stuk aantrekkelijker dan het opnieuw compleet isoleren van jouw woning. Bovendien is een isolatie upgrade veel sneller uitgevoerd. Uiteraard hangen de kosten en hoeveelheid tijd af van de staat van de huidige spouwmuurisolatie.

Verouderde spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie gaat doorgaans zo’n 25 jaar mee. Hierdoor kan de isolatie van oudere spouwmuurisolatie hedendaags sterk in kwaliteit zijn afgenomen, bijvoorbeeld door verpulvering of verzakking. Bovendien werd het isolatiemateriaal vroeger niet zo nauwkeurig aangebracht als nu mogelijk is. Daardoor kon er vochtophoping ontstaan, wat een negatief effect heeft op het isolatieresultaat.

De isolatieupgrade van Isotech

Isotech maakt bij het upgraden van jouw spouwmuurisolatie gebruik van de eigen TRIPLE PLATINUM ISOTECH-Parels®. Dit hoogwaardige product, gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, bestaat voor 98 % uit lucht en is daarom zeer geschikt voor spouwmuurisolatie! Het lage gewicht van dit product zorgt er daarnaast voor dat de isolatieplaat niet inzakt.

Bovendien hebben de ISOTECH-parels ademend vermogen, droogt buitenvocht grotendeels op de buitenmuur en wordt resterende neerslag via de spouw afgevoerd.

De voordelen

Andere voordelen van TRIPLE PLATINUM ISOTECH-Parels® zijn:

  • Kwalitatief erkend middels het KOMO-keurmerk
  • Brandvertragend en onderhoudsvrij
  • Zeer goed bestand tegen vocht, rot en schimmel
  • Gemakkelijk en snel aan te brengen
  • Duurzaam en volledig recyclebaar
  • Isolatiewaarde van 1,96 m2 K/w bij een aangebrachte dikte van 6 centimeter.

Hoe voert Isotech een isolatie upgrade uit?

Ten eerste kijken wij waar de spouwmuur warmte verliest, middels een warmtemeting. Zo krijgen we een nauwkeurig beeld van waar de isolatie upgrade voornamelijk uitgevoerd moet worden. Het is ook mogelijk dat het huidige isolatiemateriaal verpulverd is. Dit achterhalen we middels een endoscopisch onderzoek in de spouwmuur.

Vervolgens brengen de specialisten van Isotech nauwkeurig nieuw isolatiemateriaal aan in jouw spouwmuur, middels het boren van kleine gaatjes in de gevel. Het isolatiemateriaal wordt via een slang in jouw spouwmuur gespoten. Daardoor worden alle kiertjes en gaatjes waar geen isolatiemateriaal aanwezig gevuld. Zo zorgen wij voor een optimaal isolatieresultaat!

Waarom kiezen voor Isotech?

Naast dat Isotech van hoogwaardig isolatiemateriaal gebruik maakt, zijn er meer redenen te noemen om ons in te schakelen:

  • Meer dan 45 jaar ervaring in het isoleren van spouwmuren en upgraden van isolatie
  • Vrijblijvend advies en aantrekkelijke tarieven
  • Enige aanbieder in Nederland en België van TRIPLE PLATINUM ISOTECH-Parels®
  • 15 jaar garantie op je aankoop

Vragen of interesse in een isolatie upgrade?

Wil je meer weten over een isolatie upgrade of spouwmuurisolatie? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op! Isotech helpt je graag verder.

Referenties van tevreden klanten