Isolatie upgrade

Is jouw spouwmuurisolatie verouderd, verzakt of verpulverd? Dan ben je bij Isolatietechniek Best aan het juiste adres! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het ‘upgraden’ van verouderde spouwmuurisolatie. Wij voeren dan ook graag een isolatie upgrade voor je uit door de oude spouwmuurisolatie bij te vullen. Lees snel verder en kom meer te weten over deze werkwijze!

Heb ik een isolatie upgrade nodig?

Wanneer heb je een isolatie upgrade nodig? Als je spouwmuurisolatie verouderd is, dan is de werking hiervan niet meer optimaal en dit zorgt er dan weer voor dat je meer moet gaan stoken. Je kan verouderde spouwmuurisolatie ook herkennen aan tocht en koude luchtstromen. Dat zorgt op termijn zelfs voor een minder gunstig energielabel en daar zullen dan hoge energiekosten bij komen kijken. Daarom moet hier wat aan veranderen, en gelukkig kunnen wij je daar bij helpen!

Een isolatie upgrade is namelijk veel goedkoper dan het volledig opnieuw isoleren van van je woning. Het verwijderen van het oude en slecht isolerende materiaal moet worden gedaan door een aannemer en loopt enorm op in de kosten, ook is dit een flinke ingreep aan je woning. Het hangt daarnaast natuurlijk af van de situatie van jouw huidige spouwmuurisolatie om te bepalen hoeveel je bespaart op een isolatie upgrade. Wel garanderen wij met ons isolatiemateriaal een optimale isolatie upgrade!

De isolatieupgrade van Isotech

Wij voeren de spouwmuurisolatie upgrade uit met erkend materiaal. Het materiaal is vloeibaar, en daarmee ook volledig vullend isolatiemateriaal. We laten het oude isolatiemateriaal zitten en vullen het bij met het nieuwe materiaal om het beste resultaat te behalen. Hiermee wordt ieder gaatje en scheurtje gevuld en zo biedt dit product dus de optimale werking voor jouw probleem.

De isolatieupgrade is dan ook een perfecte vorm van isolatie als het gaat om spouwmuurisolatie die aan vervanging toe is of bij het vullen van kleine spouwmuren. Ons erkende materiaal heeft tot slot een isolatiewaarde van 1,96 m2 K/w bij een 6cm dikke laag.

De voordelen

Zoals gezegd beschikken wij over een van de betere isolatiematerialen op de markt. Logisch dus dat dit product een hoop voordelen met zich meebrengt wanneer je kiest voor een isolatie upgrade. Dit zijn ze:

 • Het is een zeer duurzaam materiaal;
 • Het is waterafstotend;
 • Het is geurneutraal;
 • Het is dampdoorlatend;
 • Het voldoet aan de huidige brandweervoorschriften (brandklasse B2);
 • Het is zeer milieuvriendelijk;
 • Het maakt je woning comfortabeler;
 • Het geeft optimale vulling en verdeling;
 • Het is niet gevoelig voor temperatuurwisselingen vanuit buiten;
 • In de zomer werkt het verkoelend;
 • In de winter werkt het verwarmend;
 • Het werkt samen met de oude isolatie van de spouwmuur;
 • De isolatiewaarde is uitstekend;
 • Je bespaart al snel 30% op de stookkosten;
 • Het is volledig gecertificeerd.

Verouderde spouwmuurisolatie

Is jouw spouwmuurisolatie verzakt of verpulvert? Dan heeft dit waarschijnlijk te maken met de veroudering van de spouwmuurisolatie. In de jaren 70 en 80 begonnen steeds meer mensen hun spouwmuur te laten isoleren en sinds 1976 is spouwmuurisolatie zelfs verplicht. Dit werd vaak gedaan met glaswol of steenwol. Dat zijn materialen die na 25-30 jaar hun beste tijd gehad hebben en aan het wegzakken zijn. De technieken die vroeger gebruikt werden waren niet zo geavanceerd en er werd geen rekening gehouden met belangrijke zaken zoals vochtophopingen. Dit heeft uiteraard werking op de effectiviteit van de isolatie. De vochtproblemen kunnen steeds erger worden als hier niks aan wordt gedaan.

Verzakte spouwmuurisolatie vervangen

Om erachter te komen of jouw spouwmuurisolatie verzakt is gebruiken we een warmtemeter. Die geeft aan waar er warmteverlies is. Zo kunnen we dus zien of er sprake is van een verzakking en of er een isolatie upgrade nodig is.

We raden je aan om verzakte spouwmuurisolatie niet te laten voor wat het is. Doe je dit wel? Dan lopen je stookkosten al snel op en bestaat er zelfs een kans dat er vochtproblemen ontstaan in de spouw door een ophoping van oud isolatiemateriaal.

Tot slot is het bijvullen van de spouw ook nog eens kostenbesparend vergeleken met het aanbrengen van een geheel nieuwe spouwmuurisolatie.

Verpulverde spouwmuurisolatie vervangen

Het zou ook kunnen dat jouw spouwmuurisolatie die stamt uit de jaren 70, 80 & 90 verzakt en verpulverd is. Hier kunnen we achter komen door gaatjes te boren in de gevel om de spouw te controleren. Vervolgens steken we een endoscoop door het boorgat en zo is direct te zien of deze inderdaad verpulverd is. Als deze verpulvert is raden we aan om deze bij te laten vullen, zodat de isolatie weer een optimale werking heeft.

Waarom Isolatietechniek Best?

 • Ruim 40 jaar ervaring in het na isoleren van spouwmuren;
 • Kosteloos advies en scherpe offertes;
 • De enige aanbieder in Nederland en België van het ISOTECH-systeem ®;
 • Volledig ATG- en KOMO-gecertificeerd systeem voor spouwmuurisolatie;
 • Standaard 15 jaar garantie op je aankoop.

Hoe gaan we te werk?

Om de isolatie upgrade uit te voeren hebben we bij Isotech maar één dag nodig. We komen langs bij jouw woning met al ons benodigde apparatuur.

Om te beginnen worden er kleine gaten geboord in de voegen van de buitenmuur. Daar laten we een flexibele slang doorheen gaan. Die slang gaat dus via de buitenmuur de spouw in. In de spouw zitten vaak nog resten van een oude, niet meer goed werkende isolatie. Dit kan bijvoorbeeld glaswol, steenwol of schuim zijn.

Via de slangen wordt de ruimte die niet geïsoleerd is gevuld met het isolatiemateriaal. Op deze manier vormen de oude isolatie en het vloeibare nieuwe materiaal samen weer één nieuwe isolatie. De muren worden zo gevuld dat er geen ruimte is voor gaten of scheuren. Dit zorgt voor een optimale werking van het product.

Nadat de spouw gevuld is zal het veranderen in schuim dat niet plakt of opzwelt. Om dit op te laten schuimen maken we gebruik van lucht, in plaats van CFK’s (chloorfluorkoolstofverbinding).

Tot slot vullen we de gaten in de voegen weer op tot een mooi resultaat. Je zal niet meer kunnen zien waar de gaten gezeten hebben. Indien gewenst kunnen we ook ventilatieroosters bij je plaatsen.

Vragen of interesse in een isolatie upgrade?

Ontvang je graag meer informatie over de upgrade van je spouwmuurisolatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze isolatiespecialisten helpen je graag!

Referenties van tevreden klanten