Spouwmuurisolatie Hilversum

Ben je van plan om jouw spouw te isoleren en ben je op zoek naar een isolatiebedrijf in Hilversum om deze klus op te pakken? Isotech is hét isolatiebedrijf van Hilversum en omgeving. Het isoleren van je huis levert enorm veel voordelen op, maar door de vele mogelijkheden ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Wij als isolatie expert staan graag voor je klaar en vertellen je alles wat je wil weten over het isoleren van je woning. Van spouwmuurisolatie tot dakisolatie en HR++ glas.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur. Deze ruimte van een paar centimeter breed wordt de spouw genoemd. Wanneer je deze ruimte gaat isoleren wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van EPS parels. EPS is ontzettend licht omdat het voor 98% uit lucht bestaat. Dat maakt het zeer geschikt als isolatiemateriaal.

Wanneer je isolatiespecialist Isotech uit Hilversum inschakelt voor spouwmuurisolatie vraag je je misschien af hoe wij te werk gaan en of je hele huis afgebroken wordt. Daarop is het antwoord heel simpel: nee, je huis wordt niet afgebroken. Je ziet er zelfs helemaal niks van en we werken enkel vanuit buiten. Via de buitenmuur maken onze isolatie experts een heel klein gaatje in de voeg. Via dit gaatje kunnen we met behulp van een speciale slang de EPS parels in de spouw spuiten. Wanneer de spouw is gevuld halen we de slang uit het gat en smeren we het gat dicht. Vervolgens wordt met dezelfde kleur voegsel als de rest van de voegen de voeg aangevuld. Zo ziet niemand dat er iets met de spouw is gedaan en geniet jij binnen één werkdag al van een aangenamer klimaat in huis.

Wanneer kiezen voor spouwmuurisolatie?

De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Niet elke woning heeft een spouw. Een spouwmuur komt met name voor bij woningen die gebouwd zijn na 1930. Vanaf 1960 werd het verplicht om huizen te bouwen met een spouwmuur. Dus wanneer jij een huis hebt die na 1960 is gebouwd, weet jij zeker dat je over een spouwmuur beschikt en dat spouwmuurisolatie mogelijk is.

Spouwmuurisolatie is met name interessant voor hoekwoningen en vrijstaande woningen. Er zijn dan meer buitenmuren aanwezig en dus meer buitenmuren om de warmte aan te verliezen. Toch heeft het isoleren van de spouw bij tussenwoningen ook zeker zin. Enkel de voor- en achtergevel is nodig om te isoleren en dus zijn de kosten beperkt.

Let op: het is van belang dat de spouw minimaal 3cm breed is, anders zullen we naar een andere oplossing moeten kijken om jouw huis zo effectief mogelijk te isoleren. Wij denken graag met je mee.

Wat kost spouwmuurisolatie in Hilversum?

Benieuwd naar de kosten van het isoleren van je huis in Hilversum en met name de kosten van spouwmuurisolatie? Er is geen exact antwoord op, maar we hebben ons best gedaan om je een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de kosten. De kosten voor het isoleren van je woning verschillen per situatie. Denk aan het type woning en de oppervlakte van hetgeen dat geïsoleerd moet worden (de muur, vloer of bijvoorbeeld het dak).

Wat betreft spouwmuurisolatie kun je ervan uitgaan dat het de goedkoopste manier is om je buitenmuren te laten isoleren en dankzij de hoge besparing op energiekosten heb je de kosten voor muurisolatie in al zo’n 3 jaar terugverdiend!

  • Tussenwoning: de kosten voor spouwmuurisolatie bij een tussenwoning zijn gemiddeld € 1.000,-.
  • Hoekwoning: voor een hoekwoning zijn de kosten gemiddeld € 2.000,-.
  • Vrijstaande woning: voor een vrijstaande woning zijn de kosten gemiddeld € 3.100,-.

Benieuwd naar de kosten spouwmuurisolatie per m2? Dat ligt gemiddeld tussen de 15 en 30 euro per m² (excl. btw). Voor een exacte prijsopgave van spouwmuurisolatie voor jouw woning in Hilversum vraag je eenvoudig online een offerte aan.