Isolatie met
45 jaar
ervaring

Spouwmuurisolatie

Wanneer je kiest voor spouwmuurisolatie, dan isoleren wij de spouw van je muur met hoogwaardig isolatiemateriaal. In principe komt iedere koopwoning zonder een volledig gevulde spouw in aanmerking voor deze vorm van isolatie!

Spouwmuurisolatie staat al jaren met stip op 1 als het gaat om de verschillende soorten isolatiemogelijkheden! Dit komt met name door het feit dat het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van je woning een betaalbare investering is waar je direct het resultaat van ziet. Daarnaast is de terugverdientijd van een investering in spouwmuurisolatie ook nog eens relatief kort!

Wat is Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie waarbij de spouw (ruimte van een paar centimeter tussen de binnen- en buitenmuur van je woning) gevuld wordt met hoogwaardig isolatiemateriaal.

Bij Isolatietechniek Best werken we met onze eigen PLATINUM MINI ISOTECH-Parels®, HR triple +. Deze isolatieparels zijn gemaakt van EPS (geëxpandeerd polystyreen). EPS bestaat voor 98% uit lucht en garandeert daarmee dé ideale spouwmuurisolatie. Verder zijn de parels waterafstotend en de ruimte tussen de kleine, ronde isolatieparels is groot genoeg om eventueel regenwater en vocht via de spouw af te voeren.

Daarnaast is EPS een zeer lichte materiaalsoort. Hierdoor zakt de isolatieplaat niet in en blijven de isolatieparels een leven lang op de juiste plaats.

De voordelen van onze PLATINUM ISOTECH-PARELS zijn:

  • KOMO gecertificeerd
  • Onderhoudsvrij en brandvertragend
  • Ademend en ongevoelig voor vocht, rot en schimmel
  • Eenvoudig en snel te verwerken
  • Milieuvriendelijk en 100% recyclebaar

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.

Je hebt een koopwoning van vóór 1930

Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen zie je of je huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.

Je hebt een koopwoning van ná 1930

Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfel je over de status of aanwezigheid van de spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.

Je hebt een koopwoning van na 1976

De spouwmuur van je woning is tijdens de bouw geïsoleerd.

De kosten van spouwmuurisolatie

De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie verschillen uiteraard per type woning. Om een realistisch beeld te schetsen van wat je mag verwachten hebben we hieronder de gemiddelde kosten per type woning voor je op een rij gezet.

Tussenwoning:

De kosten bedragen gemiddeld €800,-. De te verwachten besparing op de energiekosten bedraagt €260 per jaar terwijl je naar verwachting zo’n 600 kilo aan CO2 per jaar bespaart.

Hoekwoning of twee onder één kap woning:

De kosten bedragen gemiddeld €2.000,-. De te verwachten besparing op de energiekosten bedraagt €650 per jaar terwijl je naar verwachting zo’n 1.500 kilo aan CO2 per jaar bespaart.

Vrijstaande woning:

De kosten bedragen gemiddeld €3.100,-. De te verwachten besparing op de energiekosten bedraagt €1.000 per jaar terwijl je naar verwachting zo’n 2.400 kilo aan CO2 per jaar bespaart.

Subsidie op spouwmuurisolatie

Sinds 2009 kom je in aanmerking voor subsidie van overheidswege wanneer je spouwmuurisolatie aanbrengt in je woning. Zo geldt er voor het isoleren van een huis of bedrijfspand een verlaagd BTW tarief van slechts 6%! Bovendien geven veel gemeentes nog eens extra subsidie op spouwmuurisolatie. Op deze manier heb je de investering in spouwmuurisolatie vaak al binnen 2 tot 3 jaar terugverdiend!

Daarnaast is er ook een landelijke subsidie voor isolatie. Hiermee kun je ongeveer 20% van de totale kosten terugkrijgen. Echter moet je dan wel 2 isolatiemaatregelen nemen. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie én vloerisolatie.

Na isoleren van een spouwmuur

Heb je in het verleden bij een andere aanbieder je woning laten voorzien van spouwmuurisolatie en is deze verouderd, verzakt of simpelweg verpulverd? Kies er dan voor om de spouwmuurisolatie na te laten isoleren.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op met ons!

Is spouwmuurisolatie verplicht?

Op dit moment is het niet verplicht om je woning te voorzien van spouwmuurisolatie of een andere vorm van isolatie. Wel worden er sinds een aantal jaar diverse maatregelen getroffen om na-isolatie van niet (voldoende) geïsoleerde woningen te stimuleren. Hierbij moet je denken aan:

  • Verlaagd btw tarief
  • Invoer van energielabels
  • Subsidies
  • Gunstige financieringen
  • Stijgende energietarieven

Technisch, hoogste kwaliteit ontwikkeld door Kingspan voor Isotech

De PLATIMUM MINI ISOTECH-Parels®, HR triple + zijn ontwikkeld in samenwerking met Kingspan, de marktleider in de meest hoogwaardige isolatieoplossingen. Isotech is de enige met een dubbele certificering, uniek in kwaliteit en service. PLATINUM MINI ISOTECH-Parels®, HR triple + zijn gemaakt van EPS (geëxpandeerd polystyreen). EPS bestaat voor 98% uit lucht en garandeert daarmee dé ideale spouwmuurisolatie. Als enig bedrijf in de zuidelijke helft van Nederland werken wij met dit krachtige Kingspan materiaal.

Het teveel aan waterdamp (vocht) binnenshuis wordt via de spouw naar buiten gebracht. PLATINUM MINI ISOTECH-Parels®, HR triple + zijn waterafstotend en de ruimte tussen de kleine, ronde isolatieparels is groot genoeg om eventueel regenwater en vocht via de spouw af te voeren. Daarnaast is EPS een zeer lichte materiaalsoort: de isolatieplaat zakt niet in en de PLATINUM MINI ISOTECH-Parels®, HR triple + blijven een leven lang op de juiste plaats. Voor de echte techneuten onder ons: de RD-waarde bij een spouw van 7 cm is 2,12 wat de totale RC-waarde brengt op 2,42. Geen enkel ander isolatiemateriaal komt hierbij in de buurt.

Kortom, door te isoleren de PLATINUM MINI ISOTECH-Parels®, HR triple + blijft de functie van de spouw gehandhaafd!

Interesse in spouwmuurisolatie?

Ben je overtuigd en maak jij ook de keuze voor spouwmuurisolatie? Neem dan contact met ons op! In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen onze isolatiespecialisten je namelijk meer over het vervolgproces!

Referenties van tevreden klanten

Ruim 45 jaar ervaring
26.000 woningen geïsoleerd
In totaal € 86.400.000,- bespaard voor onze klanten