Buitengevel isoleren

Wil jij je buitengevel isoleren? Dan ben je bij Isolatietechniek Best aan het juiste adres. Isotech biedt namelijk een breed pakket aan isolatiesystemen. Wij isoleren jouw buitengevel met onze eigen HR ISO-parels. Het isoleren van een buitengevel duurt doorgaans maar één dag. Twijfel dus niet en kies voor Isotech!

Waarom een buitengevel isoleren?

Door je buitengevel te isoleren geniet je het hele jaar door van een aangename temperatuur in je woning, zonder overmatig te hoeven stoken. Je buitengevel isoleren is dus als het ware een investering die snel terugverdiend is. Het is een praktische oplossing tegen te hoge energiekosten.

De warmte vanaf buiten slaat zichzelf op in het isolatiemateriaal. Hierdoor kan in de winter de kou de woning niet betreden, en de hitte in de zomer. Het isolatiemateriaal zorgt er daar bovenop voor dat het vocht buiten blijft. En dit is lang niet alles, er zijn nog meer voordelen waar je van profiteert wanneer je er voor kiest om je buitengevel te laten isoleren.

Een buitengevel isoleren, de voordelen:

Energiebesparing

Zoals gezegd is het voornaamste voordeel van buitengevel isolatie dat het zorgt voor een enorme energiebesparing. De energierekening valt na het aanbrengen van de isolatie onder gelijke omstandigheden dan ook nooit meer zo hoog uit als voorheen.

Comfortabeler wonen

Je komt nooit meer thuis in een koud huis dat eerst warm gestookt moet woorden voordat je je jas kunt uittrekken. Met geïsoleerde buitengevels wandel je zo naar binnen en is de temperatuur direct  aangenaam. Tot slot dempt de isolatie in de buitengevel ook nog eens veel geluiden van buitenaf.

Voorkomt schimmelvorming

Als er iets vervelend is, is het schimmelvorming. Met buitengevel isolatie hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken! Al het vocht, vuil en vorst zal buiten de deur blijven.

Geen ruimteverlies in je woning

Waar je bij isolatie aan de binnenkant van de woning leefruimte verliest, heb je hier bij buitengevel isolatie geen last van.

Mooier uiterlijk

Buitengevel isolatie geeft de woning als het ware een nieuwe buitengevel. Het geeft een kans om de buitenkant van je woning op te leuken. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende materialen voor aan de buitenkant van je woning na de isolatie.

Hogere waarde van je woning

Steeds meer Nederlanders vinden het belangrijk om een huis te kopen dat goed geïsoleerd is. Als jij nu je buitengevel laat isoleren zal de waarde van je woning daarom stijgen. Dat is zeker mooi meegenomen als jij je woning ooit besluit te verkopen.

Brandvertragend

Onze isolatieparels werken brandvertragend. Als er brand is bij de buren slaat dit dus minder snel over op jouw woning!

Isolatieplan voor de buitengevel

Isolatietechniek Best heeft ruim 45 jaar ervaring in de isolatiebranche. Wij kunnen een isolatieplan op maat voor je opstellen. Tegenwoordig betaal je slechts 6% BTW op isolatiewerkzaamheden, dankzij subsidies van de overheid. Ook hoef jij je na het aanbrengen van de isolatie geen zorgen meer te maken over het onderhoud. Het materiaal verzakt namelijk niet en gaat ontzettend lang mee.

Garantie

Je krijgt van ons vijftien jaar garantie op al onze isolatiewerken. Verder blijven wij onze vakmannen opleiden, waardoor ze altijd werken met de nieuwste, duurzaamste en meest hoogwaardige materialen. Hierdoor kunnen wij binnen een dag jouw woning isoleren en is er geen gedoe met grote isolatieplaten. Hierdoor hebt je ook nog eens minder overlast en is er geen grote verbouwing noodzakelijk!

Werkwijze buitengevel isolatie

ij wilt je buitengevel laten isoleren en je hebt ons gebeld. Hoe gaan wij vervolgens te werk? We leggen het graag even aan je uit!

Bestaande spouw isoleren

Beschikt jouw woning al over een spouw (ruimte tussen uw binnen en buitenmuur)? Dan zullen wij deze eerst moeten isoleren. Zo komt er geen koude luchtstroom tussen de muren.

Isolatieplaten op de buitengevel plaatsen

Als tweede plaatsen we de isolatieplaten aan de buitengevel. Deze platen nemen bijna geen ruimte in en worden met een speciale lijm aangebracht.

Draagstructuur op de isolatieplaten aanbrengen

Nadat de platen zijn geplaatst monteren we hier een draagstructuur op. Op deze draagstructuur kan de gevelbekleding worden geplaatst. Er blijft een luchtspouw tussen de isolatie en de gevelbekleding door deze draagstructuur. Hierdoor kan de gevelbekleding het vocht afvoeren en blijven de isolatiematerialen vochtvrij.

Gevelbekleding

Jij kan tot slot zelf de gevelbekleding kiezen. Structuren, kleuren en afwerkingen. Er is voldoende keus!

Veelgestelde vragen over gevelisolatie

 • Waarom is het impregneren van muren belangrijk voor mijn gevel?

Het impregneren van muren beschermt uw gevel effectief tegen vocht, schimmels en schadelijke stoffen, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Bovendien verbetert het de functionaliteit van isolatie en zorgt ervoor dat uw gevel langer schoon en onderhoudsvriendelijk blijft.

 

 • Kan ik het hele jaar mijn gevels laten reinigen?

Gevelreiniging kan vaak het hele jaar door uitgevoerd worden. De beste tijd kan afhankelijk zijn van weersomstandigheden en de specifieke conditie van uw gevel. Factoren zoals vorst, hevige regenval, of extreme hitte kunnen de reinigingsprocedure beïnvloeden. Een specialist kan u adviseren over het optimale tijdstip voor reiniging, rekening houdend met de omstandigheden.

Waarom Isotech?

 • Ruim 45 jaar ervaring
 • De nummer 1 van Nederland
 • 20.000 woningen geïsoleerd
 • Ruim €86.400.000 bespaard voor onze klanten
 • Aangesloten bij de Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland
 • Standaard 15 jaar garantie
 • Bespaar 33%
 • Spouwmuurisolatie in één dag
 • Prettig woonklimaat

Interesse in het isoleren van je buitengevel?

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in het (laten) isoleren van je buitengevel? Neem dan gerust contact op met een van onze isolatiespecialisten, zij helpen je graag! Het is ook mogelijk om via het onderstaande formulier direct een offerte aan te vragen.