Subsidie

Spouwmuurisolatie bij Isotech

Isolatietechniek Best is dé specialist als het gaat om spouwmuurisolatie. Wij raden het aanbrengen van spouwmuurisolatie dan ook zeker aan wanneer je een eigen woning bezit welke nog geen geïsoleerde spouwmuur heeft. Onze isolatiespecialisten garanderen de hoogste kwaliteit door:

 • De beste materialen te gebruiken;
 • Onze vakkennis;
 • Nieuwe technieken;
 • Duurzaamheid.

Twijfel je of de investering in spouwmuurisolatie rendabel zal zijn? Geen zorgen! Naast het feit dat je een investering in spouwmuurisolatie binnen enkele jaren weer terugverdiend zijn er ook nog eens diverse subsidies voor het isoleren van jouw woning of bedrijf!

Benieuwd naar de kosten van de spouwmuurisolatie? Vraag dan hier een gratis offerte aan!

Subsidie voor isolatie

Het isoleren van je woning of bedrijfspand levert een aantrekkelijke besparing op van de energiekosten. Spouwmuurisolatie biedt dan ook de meest gunstige verhouding tussen kosten en besparingen. Vandaar dat de overheid diverse subsidies voor isolatie beschikbaar stelt.

Een subsidie op isolatie brengt twee grote voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je uiteindelijk minder uit te geven aan deze isolatie-investering. Het tweede voordeel is dat de terugverdientijd korter is. Normaal wordt je investering in spouwmuurisolatie binnen twee tot drie jaar terugverdiend. Door de subsidie voor isolatie en de toenemende energieprijzen wordt de investering nu sneller terugverdiend. Bij het isoleren van je woning krijg je subsidie in de vorm van een verlaagd BTW-tarief van 9%.

Op de website van de rijksoverheid vind je meer informatie over de subsidie voor de isolatie van jouw huis en kun je de subsidie voor de isolatie aanvragen.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Je kunt in aanmerking komen voor een SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) als je de eigenaar bent van de woning waar de isolatie geplaatst wordt. Je ontvangt deze subsidie alleen wanneer je twee of meer energiebesparende maatregelen tegelijk neemt. Bij elke extra aanvullende maatregel krijg je er namelijk weer wat subsidie bovenop.

Voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) zijn de subsidiebedragen tijdelijk verhoogd. Je komt voor deze tijdelijke verhoogde subsidiebedragen in aanmerking als minstens één van de minimaal 2 isolatiemaatregelen (spouw, dak, gevel, vloer of glas) na 1 juni 2020 is uitgevoerd én betaald.

Het tijdelijk verhoogde subsidiebedrag is beschikbaar van 1 juni 2020 tot en met 31 december 2020. De overige voorwaarden voor de SEEH-subsidie blijven ongewijzigd. Je vind de verhoogde subsidiebedragen hieronder.

Je ontvangt aan subsidie:

€ 8,- per m2 voor spouwmuurisolatie

€ 11,- per m2 voor vloerisolatie

€ 6,- per m2 voor bodemisolatie

Wie doet wat?

 1. Wij komen vrijblijvend inspectie uitvoeren in de spouw en kruipruimte, op basis waarvan wij jou een offerte doen toekomen.
 2. Je accordeert de offerte.
 3. Wij plannen een uitvoerdatum in en sturen je een orderbevestiging toe. Na uitvoer van de werkzaamheden ontvang je van ons de factuur met daarbij een door ons ingevuld formulier dat je nodig hebt voor de subsidieaanvraag.
 4. De werkzaamheden worden zoals gepland uitgevoerd door ons. Tijdens de werkzaamheden dien je een foto te maken die aantoont dat uw woning geïsoleerd wordt.
 5. Je dient het subsidieaanvraagformulier samen met de factuur, het betalingsbewijs en de foto gemaakt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden in bij je gemeente.

Voorwaarden subsidie

 1. Uitvoer van de werkzaamheden tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020.
 2. Minimaal 2 energiebesparende maatregelen: combinaties tussen spouwmuurisolatie, kruipruimte- of vloerisolatie, dakisolatie en hoogrendementsglas zijn mogelijk.
 3. Voor kruipruimte- en spouwmuurisolatie: een minimaal aantal te isoleren oppervlak.
 4. Aan de gestelde eisen over RD-waarden van beide typen isolatie wordt voldaan. De specificering van zowel RD-waarde als aantal m2 wordt omschreven op onze offerte.

Subsidiecheck

Benieuwd hoeveel subsidie je kunt krijgen? Doe de subsidiecheck!

Doe hier de subsidiecheck!

Voordelen spouwmuurisolatie

Natuurlijk is het hartstikke prettig dat je in aanmerking komt voor subsidie op spouwmuurisolatie. Naast dit prettige voordeel heeft een spouwmuurisolatie nog veel meer voordelen, namelijk:

 • Je bespaart ook nog eens op energiekosten;
 • Je woont comfortabeler;
 • Het is beter voor het milieu;
 • Het is brandveilig;
 • Minder vocht en tocht;
 • Waarde van je huis gaat omhoog;
 • Extra isolatie met onze isolatieparels.

Kortom, een spouwmuurisolatie is dé ideale investering! Isolatietechniek Best staat voor je klaar!

Meer lezen over onze voordelen.

Waarom Isolatietechniek Best?

 • Ruim 45 jaar ervaring in het na isoleren van spouwmuren;
 • Kosteloos advies en scherpe offertes;
 • De enige aanbieder in Nederland en België van het ISOTECH-systeem ®;
 • Volledig ATG- en KOMO-gecertificeerd systeem voor spouwmuurisolatie;
 • Standaard 15 jaar garantie op je aankoop.

Bereken direct jouw voordeel

Wil je graag weten hoeveel je precies kunt besparen door het na isoleren van je spouwmuren? Vul dan geheel vrijblijvend onze bespaarcheck in en ontdek het direct!

 Vragen of interesse?

Ontvang je graag meer informatie over de subsidie isolatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze isolatiespecialisten helpen je graag!

De nummer 1 van Nederland

Ruim 45 jaar
ervaring

20.000 woningen
geïsoleerd

In totaal € 86.400.000,-
bespaard voor onze klanten

Angelique

Super bedrijf! Twee leuke medewerkers hebben in tijd van nog geen 2 uur, onze 2 onder 1 kap behandeld. Alles netjes achtergelaten, en tijd voor koffie hadden ze niet. Meteen de volgende dag, was duidelijk dat het resultaat had. Ik zou ze aan iedereen aanbevelen, want ook de prijs was prima, en bij de eerste maand, hadden wij al €50.00 minder verbruikt aan gas. Ik zeg TOP!

Kerstens – Simons, Hoogerheide

Geachte, Bij deze willen wij melden dat we SUPER TEVREDEN zijn over jullie team dat hier gisteren de werken uitgevoerd heeft. Doorwerken in de regen, amper pauze nemen, alles zo proper mogelijk achter gelaten, ... Echt super!!! Wij zijn tevreden klanten vanaf het begin. Vanaf dat jullie vertegenwoordiger, Stabel Peter, hier alles netjes uitgelegd heeft, de offerte gemaakt heeft. Maar ook van jullie mensen die onze vragen telefonisch en/of via mail beantwoorden. De dag voor jullie de werken uitvoeren ons nog effe contacteren. Dus we kunnen maar 1 ding zeggen, jullie gaan professioneel te werken. Harstikke bedankt voor alles. Wij gaan jullie zeker aanbevelen.

Wilt u ook tot 33% besparen op uw energierekening? Vraag nu online een offerte aan.
partner van
gecertificeerd