Subsidie

Isolatie voor je woning bij Isotech

Isolatietechniek Best is dé specialist als het gaat om spouwmuurisolatie. Wij raden het aanbrengen van spouwmuurisolatie dan ook zeker aan wanneer je een eigen woning bezit (je bent eigenaar van de koopwoning en deze woning is je hoofdverblijf) welke nog geen geïsoleerde spouwmuur heeft. Ook kunnen wij u adviseren over vloer- en dakisolatie. Onze isolatiespecialisten garanderen de hoogste kwaliteit door:

  • De beste materialen te gebruiken;
  • Onze vakkennis;
  • Nieuwe technieken;
  • Duurzaamheid.

Benieuwd naar de kosten van de spouwmuur-, vloer- en dakisolatie? Vraag dan hier een gratis offerte aan!

Subsidie voor isolatie

Het isoleren van je woning of bedrijfspand levert een aantrekkelijke besparing op van de energiekosten. Spouwmuur, dak– en vloerisolatie biedt dan ook de meest gunstige verhouding tussen kosten en besparingen. Vandaar dat de overheid diverse subsidies voor isolatie beschikbaar stelt.

Een subsidie op isolatie brengt twee grote voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je uiteindelijk minder uit te geven aan deze isolatie-investering. Het tweede voordeel is dat de terugverdientijd korter is. Normaal word je investering in spouwmuurisolatie binnen twee tot drie jaar terugverdiend. Door de subsidie voor isolatie en de toenemende energieprijzen wordt de investering nu sneller terugverdiend. Veel gemeentes geven daarnaast ook nog eens extra subsidie op spouwmuurisolatie etc. Informeer bij je eigen gemeente of er een regeling is.

Op de website van de rijksoverheid vind je meer informatie over de voorwaarden van de subsidieregelingen en kun je de subsidie voor de isolatie aanvragen.

 

ISDE: Subsidie vanaf 2022:

€ 8,- per m2 voor spouwmuurisolatie – minimum aantal 10 m2
€ 11,- per m2 voor vloerisolatie – minimum aantal 20 m2
€ 30,- per m2 voor dakisolatie – minimumaantal 20 m2

 

Energiebesparing voor particulieren en VVE

Sinds begin april 2021 is het mogelijk om een zogeheten SEEH-aanvraag in te dienen bij uw gemeente. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft namelijk een budget van €32,2 miljoen beschikbaar gesteld voor energieadvies, procesbegeleiding, meerjarenonderhoudsplannen en energiebesparende maatregelen aan een gebouw van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het budget is voor nu beschikbaar tot en met december 2022.

De afkorting SEEH staat voor ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ en is bestemd voor VvE’s die graag energie willen besparen in hun gebouw als geheel en de individuele appartementen/woningen. Buiten VvE’s komen ook woonverenigingen en wooncoöperaties in aanmerking voor de SEEH.

Let op: Commercieel vastgoed binnen een VvE is uitgesloten van de SEEH. Dit gaat dus om winkels en kantoren.

De SEEH kan door bovengenoemde partijen worden aangevraagd wanneer zij een van onderstaande maatregelen doorvoeren binnen het gebouw.

  1. Er wordt energieadvies geleverd door een gecertificeerde energieprestatieadviseur. Eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan;
  2. Er worden energiebesparende maatregelen doorgevoerd binnen het gebouw. Denk hierbij aan isolatiemaatregelen of aanvullende energiebesparende maatregelen.

Heb je een vraag over de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) of wil je graag hulp bij het aanvragen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Subsidiecheck

Benieuwd hoeveel subsidie je kunt krijgen?

Lees ook onze blogs over de mogelijkheden van subsidie bij isolatie

Vragen of interesse?

Ontvang je graag meer informatie over de subsidie isolatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze isolatiespecialisten helpen je graag!

Referenties van tevreden klanten