Subsidie

Isolatie voor je woning bij Isotech

Isolatietechniek Best is dé specialist als het gaat om spouwmuurisolatie. Wij raden het aanbrengen van spouwmuurisolatie dan ook zeker aan wanneer je een eigen woning bezit (je bent eigenaar van de koopwoning en deze woning is je hoofdverblijf) welke nog geen geïsoleerde spouwmuur heeft. Ook kunnen wij u adviseren over vloer- en dakisolatie. Onze isolatiespecialisten garanderen de hoogste kwaliteit door:

  • De beste materialen te gebruiken;
  • Onze vakkennis;
  • Nieuwe technieken;
  • Duurzaamheid.

Benieuwd naar de kosten van de spouwmuur-, vloer- en dakisolatie? Vraag dan hier een gratis offerte aan!

Subsidie voor isolatie

Het isoleren van je woning of bedrijfspand levert een aantrekkelijke besparing op van de energiekosten. Spouwmuur, dak– en vloerisolatie biedt dan ook de meest gunstige verhouding tussen kosten en besparingen. Vandaar dat de overheid diverse subsidies voor isolatie beschikbaar stelt.

Een subsidie op isolatie brengt twee grote voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je uiteindelijk minder uit te geven aan deze isolatie-investering. Het tweede voordeel is dat de terugverdientijd korter is. Normaal word je investering in spouwmuurisolatie binnen twee tot drie jaar terugverdiend. Door de subsidie voor isolatie en de toenemende energieprijzen wordt de investering nu sneller terugverdiend. Veel gemeentes geven daarnaast ook nog eens extra subsidie op spouwmuurisolatie etc. Informeer bij je eigen gemeente of er een regeling is.

Op de website van de rijksoverheid vind je meer informatie over de voorwaarden van de subsidieregelingen en kun je de subsidie voor de isolatie aanvragen.

 

ISDE: Subsidie vanaf 2022:

€ 8,- per m2 voor spouwmuurisolatie – minimum aantal 10 m2
€ 11,- per m2 voor vloerisolatie – minimum aantal 20 m2
€ 30,- per m2 voor dakisolatie – minimumaantal 20 m2

 

Energiebesparing voor particulieren en VVE

In 2022 is € 290 miljoen beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Dit budget is op 18 oktober verhoogd (met € 62 miljoen naar € 290 miljoen). De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Neem één of meerdere maatregelen

Subsidie bij één maatregel

Neemt u één isolatiemaatregel, dan krijgt u als woningeigenaar ongeveer tot 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Het percentage is een inschatting. Aanvragen voor één maatregel kan in januari 2023. De exacte datum volgt nog. Hierbij gaat het om één maatregel die u vanaf 2 april 2022 heeft geïnstalleerd.

Subsidie vanaf 2 maatregelen

U combineert bijvoorbeeld een isolatiemaatregel met nog een andere isolatiemaatregel of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Als u 2 maatregelen of meer neemt, krijgt u tot ongeveer 30% van de gemiddelde totale isolatiekosten aan subsidie. Het percentage is een inschatting.

Subsidiecheck

Benieuwd hoeveel subsidie je kunt krijgen?

Lees ook onze blogs over de mogelijkheden van subsidie bij isolatie

Vragen of interesse?

Ontvang je graag meer informatie over de subsidie isolatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze isolatiespecialisten helpen je graag!

Referenties van tevreden klanten