Subsidie

Isolatie voor je woning bij Isotech

Isolatietechniek Best is dé specialist als het gaat om spouwmuurisolatie. Wij raden het aanbrengen van spouwmuurisolatie dan ook zeker aan wanneer je een eigen woning bezit welke nog geen geïsoleerde spouwmuur heeft. Onze isolatiespecialisten garanderen de hoogste kwaliteit door:

 • De beste materialen te gebruiken;
 • Onze vakkennis;
 • Nieuwe technieken;
 • Duurzaamheid.

Twijfel je of de investering in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of dakisolatie rendabel zal zijn? Geen zorgen! Naast het feit dat je een investering in isolatie binnen enkele jaren weer terugverdiend, zijn er ook nog eens diverse subsidies beschikbaar voor het isoleren van jouw woning of bedrijf!

Benieuwd naar de kosten van één van deze isolatiemogelijkheden? Vraag hier dan een vrijblijvende offerte aan!

Subsidie op spouwmuurisolatie

Sinds 2009 kom je in aanmerking voor subsidie van overheidswege wanneer je spouwmuurisolatie aanbrengt in je woning. Zo geldt er voor het isoleren van een huis of bedrijfspand een verlaagd BTW tarief, te weten; Materiaalkosten 21% en over de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar geld het 9% BTW tarief.

Bovendien geven veel gemeentes nog eens extra subsidie op spouwmuurisolatie. Op deze manier heb je de investering in spouwmuurisolatie vaak al binnen 2 tot 3 jaar terugverdiend!
Daarnaast is er ook een landelijke subsidie voor isolatie. Hiermee kun je ongeveer 20% van de totale kosten terugkrijgen. Echter moet je dan wel 2 isolerende maatregelen tegelijk nemen. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie én vloerisolatie.

Energiebesparing voor particulieren en VVE

Sinds begin april 2021 is het mogelijk om een zogeheten SEEH-aanvraag in te dienen bij uw gemeente. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft namelijk een budget van €32,2 miljoen beschikbaar gesteld voor energieadvies, procesbegeleiding, meerjarenonderhoudsplannen en energiebesparende maatregelen aan een gebouw van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het budget is voor nu beschikbaar tot en met december 2022.

De afkorting SEEH staat voor ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ en is bestemd voor VvE’s die graag energie willen besparen in hun gebouw als geheel en de individuele appartementen/woningen. Buiten VvE’s komen ook woonverenigingen en wooncoöperaties in aanmerking voor de SEEH.

Let op: Commercieel vastgoed binnen een VvE is uitgesloten van de SEEH. Dit gaat dus om winkels en kantoren.

De SEEH kan door bovengenoemde partijen worden aangevraagd wanneer zij een van onderstaande maatregelen doorvoeren binnen het gebouw.

 1. Er wordt energieadvies geleverd door een gecertificeerde energieprestatieadviseur. Eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan;
 2. Er worden energiebesparende maatregelen doorgevoerd binnen het gebouw. Denk hierbij aan isolatiemaatregelen of aanvullende energiebesparende maatregelen.

Heb je een vraag over de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) of wil je graag hulp bij het aanvragen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruiken maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen.

Wie doet wat?

 1. Wij komen vrijblijvend inspectie uitvoeren in de spouw, kruipruimte of aan het zolderdak op basis waarvan wij jou een offerte doen toekomen.
 2. Je accordeert de offerte.
 3. Wij plannen een uitvoerdatum in en sturen je een orderbevestiging toe. Na uitvoer van de werkzaamheden ontvang je van ons de factuur met daarop de informatie die je nodig hebt voor de subsidieaanvraag.
 4. De werkzaamheden worden zoals gepland uitgevoerd door ons. Tijdens de werkzaamheden dien je een foto te maken die aantoont dat je woning geïsoleerd wordt.
 5. Je dient het subsidieaanvraagformulier samen met de factuur, het betalingsbewijs en de foto gemaakt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden via RVO.nl. Voor deze aanvraag heb je een DigiD nodig.

Voorwaarden subsidie

 1. Uitvoer van de werkzaamheden na 4 januari 2021.
 2. Minimaal 2 energiebesparende maatregelen: combinaties tussen spouwmuurisolatie, kruipruimte- of vloerisolatie, dakisolatie en hoogrendementsglas zijn mogelijk. Zo ook een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet.
 3. Aan de gestelde eisen over RD-waarden van de diverse typen isolatie wordt voldaan. De specificering van zowel RD-waarde als aantal m2 wordt omschreven op onze offerte.

Subsidiecheck

Benieuwd hoeveel subsidie je kunt krijgen?

Voordelen spouwmuurisolatie

Natuurlijk is het hartstikke prettig dat je in aanmerking komt voor subsidie op een isolatiemaatregel.  Naast dit prettige voordeel heeft een isolatie nog veel meer voordelen, namelijk:

 • Je bespaart ook nog eens op energiekosten;
 • Je woont comfortabeler;
 • Het is beter voor het milieu;
 • Het is brandveilig;
 • Minder vocht en tocht;
 • Waarde van je huis gaat omhoog;
 • Extra isolatie met onze isolatiematerialen.

Kortom, een woningisolatie is dé ideale investering! Isolatietechniek Best

Waarom Isolatietechniek Best?

 • Ruim 45 jaar ervaring in het na isoleren van spouwmuren;
 • Kosteloos advies en scherpe offertes;
 • De enige aanbieder in Nederland van het ISOTECH-systeem ®;
 • Volledig ATG- en KOMO-gecertificeerd systeem voor spouwmuurisolatie;
 • Standaard 15 jaar garantie op je aankoop.

Lees ook onze blogs over de mogelijkheden van subsidie bij isolatie

Vragen of interesse?

Ontvang je graag meer informatie over de subsidie isolatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze isolatiespecialisten helpen je graag!

Referenties van tevreden klanten