Verhoog de waarde van je woning met isolatie

 

Door aan de slag te gaan met waardevermeerdering van je huis, kun je de waarde van je woning verhogen. Dit kan op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan het moderniseren van je huis door kleine of grote verbouwingen en ook het verduurzamen van je huis. Het verduurzamen is tegenwoordig een heel belangrijk onderdeel bij waardevermeerdering van je huis. Het is goed voor het milieu en scheelt je daarnaast op termijn aanzienlijk in de kosten. Energiebesparende maatregelen zoals muurisolatie verdien je in zo’n 5 tot 7 jaar terug.

Benieuwd wat je precies kunt doen om de waarde van je woning te verhogen en hoe wij daarbij kunnen helpen? Lees snel verder!

Wat is waardevermeerdering van je huis?

Waardevermeerdering van je huis betekent letterlijk dat je de waarde van je woning verhoogt. Door bepaalde aanpassingen en maatregelen in huis, bespaar je bijvoorbeeld kosten of ga je mee met trends en vergroot je de kans dat mensen geïnteresseerd zijn in jouw woning.

Een van de belangrijkste onderdelen van waardevermeerdering is het isoleren van je huis. Door je huis op de juiste manier te isoleren kun je enorm veel kosten besparen en daar hebben nieuwe bewoners ook profijt van. Niet alleen gezien de kosten, maar ook op het gebied van wooncomfort. Niemand houdt ervan om in de winter in de tocht te zitten of in de zomer in een veel te warm huis.

Isolatie woningen

Je kunt isolatie op verschillende manieren toepassen in woningen. De meest voorkomende isolatie soorten zijn spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en glasisolatie. Welke vorm van isolatie is geschikt voor jouw woning? We leggen ze hieronder voor je uit.

 

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal houdt de warmte of kou van buiten tegen en zorgt ervoor dat de woning in de winter lekker warm blijft, en in de zomer lekker koel. Het meest effectieve isolatiemateriaal voor de spouw zijn EPS isolatieparels. Door gebruik te maken van isolatieparels is het mogelijk om zelfs de moeilijk bereikbare plekken te isoleren. Zo ontstaat er een isolatielaag zonder gaten.

 

Vloerisolatie

Door het aanbrengen van vloerisolatie creëer je direct een fijner woonklimaat voor jezelf. Een koude vloer heeft namelijk heel veel invloed op het wooncomfort. Na het aanbrengen van vloerisolatie kan de vloer zelfs 4 graden warmer aanvoelen dan zonder isolatie! Naast spouwmuurisolatie is vloerisolatie dus minstens zo effectief.

Ook bij vloerisolatie is het gebruiken van isolatieparels zeer raadzaam. Wist je dat je bij Isotech een aantrekkelijke korting ontvangt wanneer je zowel de spouw als vloer laat isoleren? Neem contact op met de adviseurs van Isotech via 040 – 241 74 64 of info@isotech.nl.

 

Dakisolatie

Dakisolatie is zowel bij platte als schuine daken aan te raden. Veel zolders worden in de zomer ontzettend heet en in de winter juist erg koud. Door gebruik te maken van dakisolatie maak je van de zolder een prettige leefomgeving.

Bij Isotech maken we gebruik van Soudafoam SFF 04. Wij zijn de enige in Nederland die met dit schuim werken. Soudafoam SFF 04 is een gespoten isolatieschuim op basis van water. Het is zowel voor binnen- als buitenisolatie geschikt en een mooi voordeel is dat het een akoestische werking heeft. Daarnaast is het heel flexibel waardoor het niet scheurt en heeft het een hele hoge isolatiewaarde. Ook bevat het geen schadelijke stoffen en laat het geen pollen, bacteriën en schimmels door.

 

Glasisolatie

Worden je ramen ontzettend koud? Denk eens aan glasisolatie! Zelfs wanneer je gebruik maakt van dubbel glas betekent dit niet dat je ramen goed geïsoleerd zijn. HR++ beglazing isoleert namelijk veel beter. Het is de beste oplossing tegen kou die via de ramen van je woning naar binnen dringt.

Met isolatieglas bespaar je enorm in energiekosten, het zorgt voor een beter wooncomfort en het glas is niet schadelijk voor je gezondheid en het milieu. Daarnaast zal de waarde van de woning stijgen doordat HR++ glas zorgt voor een beter energielabel.

Voordelen hoog energielabel

Een goed geïsoleerde woning heeft een beter energielabel en dat is weer goed voor de marktwaarde van je woning. Het energielabel geeft aan hoe zuinig de woning met energie omgaat. Hoe zuiniger, hoe interessanter voor toekomstige eigenaren. Zo is je woning dus dankzij isolatie meer waard en ben je in staat de woning voor een hogere prijs op de markt te zetten.

Isolatie door Isotech

Bij Isotech gebruiken we als enige in Nederland TRIPLE PLATINUM ISOTECH-Parels®. Deze isolatieparels zijn onderhoudsvrij, ongevoelig voor vocht, rot en schimmel, snel te verwerken, brandvertragend en 100% recyclebaar. Daarnaast komen er geen gassen en nare geurtjes vrij bij verwerking. Ook wel zo prettig.

Wil jij graag met waardevermeerdering van je huis aan de slag maar weet je niet welke isolatie voor jouw woning geschikt is? Neem gerust contact met ons op via 040 – 241 74 64 of info@isotech.nl. Onze adviseurs kijken en denken graag met je mee!

Overige artikelen