Vloerisolatie bij vloerverwarming, is dat nodig?

Is jouw woning voorzien van vloerverwarming, en ben je benieuwd of vloerisolatie dan nog van toegevoegde waarde is? Lees dan zeker dit artikel! Wij van Isotech leggen je namelijk graag uit welke rol vloerisolatie kan spelen bij een verwarmde vloer. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise zijn wij diverse klanten al van dienst geweest. Dus, meer weten over vloerisolatie bij vloerverwarming? Lees dan gauw verder!

Wat is vloerverwarming?

Veel mensen kiezen voor verwarming in hun vloer. Vloerwarming is het verwarmen van een vloer door middel van buizen waar warm water doorheen stroomt. Dit water wordt vanaf de cv-ketel of warmtepomp door de buizen gepompt. Hierdoor wordt jouw vloer lekker warm! Andere voordelen van vloerverwarming zijn:

  • Constante, evenredige warmte onder uw voeten;
  • Minder stookkosten;
  • Geen radiatoren in het zicht, en meer ruimte voor ander interieur;
  • Minder vochtophoping, waardoor minder snel schimmelvorming ontstaat;
  • Een toename van uw woningwaarde.

Om de vloer efficiënt te verwarmen, moeten de buizen evenredig onder de vloer verdeeld zijn. Zodoende is de vloer met een relatief lage watertemperatuur goed te verwarmen.

 

Is vloerisolatie bij vloerverwarming nodig?

Het is zeer zeker aan te raden om een verwarmde vloer te laten isoleren. Dit is namelijk noodzakelijk om de warmte vast te houden. Bovendien zullen de stookkosten bij ‘’geïsoleerde vloerverwarming’’ nog verder naar beneden lopen. Je kan tot wel 20 procent aan stookkosten besparen indien je jouw vloer met vloerverwarming laat isoleren!

 

Een vloer met vloerverwarming isoleren

Maar hoe gaat de isolatie van een vloer met vloerverwarming dan in zijn werk? Wij leggen het graag aan je uit! Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Isolatieplaten

Jij kunt jouw vloer laten isoleren met isolatieplaten. Deze zijn doorgaans gemaakt van drukbestendig materiaal zoals XPS of PIR. Bij voorkeur is de dikte van deze platen minimaal, om de opbouwhoogte zo veel mogelijk te beperken. De isolatieplaten worden onder de vloerverwarming gelegd. De warmte blijft dan beter boven de vloerverwarming hangen.

  1. Vloerisolatiefolie

Deze isolerende folie weerkaatst de warmte van de vloerverwarming naar boven, waardoor warmte binnenshuis behouden blijft. Deze vloerisolatiefolie kan je bovendien op de isolatieplaten aanbrengen, voor een nog optimaler isolatieresultaat.

  1. Noppenplaten

Een noppenplaat is een soort geraamte waarbinnen de buizen van de vloerverwarming worden geplaatst. Hierdoor blijven deze mooi op hun plaats liggen. De isolerende noppenplaten zorgen ervoor dat er minder warmte via de bodem verloren gaat.

 

Meer weten over vloerisolatie bij vloerverwarming?

Wil je graag meer weten over vloerisolatie bij vloerverwarming? Neem dan zeker contact met ons op! Dit kan via het onderstaande contactformulier of door een mail te sturen naar info@isotech.nl. Ook kan je ons bellen op 040 – 241 74 64. Wij helpen je graag verder!

Overige artikelen