Vloerisolatie

Wil jij jouw woning verduurzamen en tegelijkertijd een fijner woonklimaat creëren? Kies dan voor vloerisolatie!

Met vloerisolatie creëren wij binnen 1 werkdag een fijner woonklimaat voor je! Na het aanbrengen van de vloerisolatie geniet je van een tot 4°C warmere vloer en verbruik je tot 6 m³ minder gas per m² vloer!

Kijk dus niet alleen naar spouwmuurisolatie wanneer je jouw woning wilt verduurzamen, vloerisolatie is minstens zo effectief!

IsoPremium vloerisolatie

Wanneer wij een vloer isoleren dan doen we dat aan de hand van onze eigen IsoPremium vloerisolatie. Hierbij werken wij vanuit de kruipruimte onder je vloer.

De IsoPremium vloerisolatie isoleert op basis van reflectie en stilstaande lucht. Het grote voordeel hiervan is dat het product een dubbele werking heeft. Warmte in een vloer wordt omhoog en omlaag gereflecteerd. In de kruipruimte of kelder wordt juist de kou naar de bodem gereflecteerd en de warmte uit de vloer omhoog gereflecteerd. Door deze dubbele werking is IsoPremium een van de beste vloerisolatieproducten die beschikbaar is op de markt. Bovendien is IsoPremium demontabel en blijven leidingen bereikbaar, wat handig is bij lekkage of verbouwingen.

Voor het aanbrengen van IsoPremium werken wij met kruipruimtespecialisten, die met dit product een spouw onder uw vloer creëren die luchtdicht wordt afgewerkt.

 • Dikte: materiaal 50 mm, luchtspouw 25 mm
 • RC -waarde: 3,76
 • Grondstoffen: PE-schuim, aluminium, vezelvlies

Kies je voor de combinatie van spouwmuurisolatie en vloerisolatie, dan krijg je een aantrekkelijke combinatiekorting! Onze adviseur informeert je graag over de prijzen en voorwaarden voor het aanbrengen van IsoPremium.

Flinke besparing dankzij vloerisolatie

 • Je energierekening daalt onmiddellijk doordat de temperatuur beter wordt verdeeld en vastgehouden. Vloerisolatie met IsoPremium bespaart per jaar tot 6 m³ gas per m² vloer.
 • De gevolgen voor het energielabel van je woning zijn gunstig.
 • Vochtproblemen behoren tot het verleden, waardoor onderhoudskosten aan bijvoorbeeld houten vloeren en roestende leidingen drastisch verminderen.

Vul hier geheel vrijblijvend onze bespaarcheck in!

Geniet van extra comfort na het isoleren

 • Je huis voelt behaaglijker aan.
 • De temperatuur van de vloer wordt tot wel 4°C hoger, met vloerverwarming zelfs meer.
 • Geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte. Een droger huis is sneller warm en is minder aantrekkelijk voor huisstofmijten.
 • Geen last meer van tocht over de vloer.
 • Minder warmteverlies in de winter en koelteverlies in de zomer.
 • De temperatuur wordt beter verdeeld, dus je hoeft minder hard te stoken.

XXL BESPAREN MET SPOUWMUURISOLATIE
XXXL BESPAREN MET SPOUWMUURISOLATIE EN KRUIPRUIMTE-ISOLATIE

Vloerisolatie, de kosten

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie verschillen uiteraard per type woning. Om een realistisch beeld te schetsen van wat je mag verwachten hebben we hieronder de gemiddelde kosten per type woning voor je op een rij gezet.

Tussenwoning:

De kosten bedragen gemiddeld € 2.250. Hier tegenover staat een jaarlijkse besparing van circa € 200. Tot slot bespaar je jaarlijks zo’n 470 kilo aan CO2.

Hoekwoning:

De kosten bedragen gemiddeld € 2.350. Hier tegenover staat een jaarlijkse besparing van circa € 275. Tot slot bespaar je jaarlijks zo’n 500 kilo aan CO2.

2-onder-1-kap woning:

De kosten bedragen gemiddeld € 3000. Hier tegenover staat een jaarlijkse besparing van circa € 350. Tot slot bespaar je jaarlijks zo’n 600 kilo aan CO2.

Vrijstaande woning:

De kosten bedragen gemiddeld € 4500. Hier tegenover staat een jaarlijkse besparing van circa € 525. Tot slot bespaar je jaarlijks zo’n 950 kilo aan CO2.

De gasbesparing is berekend voor een huis met een hr-combiketel als verwarming. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van hoe je huis nu al geïsoleerd is. Als je nu nog helemaal geen isolatie hebt, dan ga je meer besparen dan wanneer je huis al een beetje geïsoleerd is.

Hoeveel je gaat besparen, hangt ook af van hoe veel je je huis verwarmt. Als je bijna nooit thuis bent en de verwarming nauwelijks aan hebt, merk je minder verschil dan wanneer je elke dag thuis bent en de verwarming altijd hoog zet.

De besparingen in euro zijn berekend met 2,10 als gasprijs wat laag is voor dit moment.

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

 • Wat is het verschil tussen bodem en vloerisolatie?

Bodemisolatie wordt toegepast in de kruipruimte en dient voornamelijk om vocht en koude vanuit de ondergrond te isoleren, waardoor de thermische efficiëntie van het gebouw indirect verbetert. Vloerisolatie, geïnstalleerd direct onder de vloer van het bewoonde gedeelte, biedt directe thermische voordelen door het minimaliseren van warmteverlies, wat resulteert in een verhoogd comfortniveau en een reductie in energiekosten.

 

 • Voor welke woningen is bodemisolatie een aanbevolen maatregel?

Bodemisolatie is bijzonder aan te raden voor woningen met een toegankelijke kruipruimte. Deze isolatiemethode vermindert effectief warmteverlies door de vloer en draagt bij aan een merkbare verhoging van het wooncomfort.

Subsidie op vloerisolatie

Ook wanneer je kiest voor vloerisolatie kom je in aanmerking voor de landelijke subsidie voor isolatie. Hiermee kan je zo’n 20% van de totale kosten voor het aanbrengen van de vloerisolatie terug krijgen. Echter moet je dan wel 2 isolatiemaatregelen tegelijk nemen. Je isoleert dan naast je vloer bijvoorbeeld ook het dak, de ramen of de spouwmuur van je woning.

Benieuwd naar de exacte voorwaarden van deze subsidie? Bekijk hier dan de voorwaarden.

Interesse in vloerisolatie?

Ben je overtuigd en maak jij ook de keuze voor vloerisolatie? Neem dan contact met ons op! In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen onze isolatiespecialisten je namelijk meer over het vervolgproces!

Blogs over vloerisolatie

Wil je graag meet weten over vloerisolatie en alles wat hier mee te maken heeft? Lees dan ook onze informatieve blogs over vloerisolatie! Bekijk hier rechts het overzicht aan blogs over vloerisolatie.

Welke type vloerisolaties zijn er?

Lees hier meer over welke type vloersiolaties er zijn  

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Je leest in dit artikel alles over de voordelen van vloerisolatie


Wat voor isolatie gebruik je onder een betonvloer? 

Lees hier verder wanneer jij de beste isolatie voor onder jouw betonvloer zoekt!


Wat is de beste vloerisolatie?

Het beste isolatieresultaat behaal je met vloerisolatie, maar wat is de beste vorm van vloerisolatie? Lees het hier!


Vloerisolatie bij vloerverwarming

Lees hier alles over het toepassen van vloerisolatie bij vloerverwarming.


Hoe bepaal je de juiste dikte voor je vloerisolatie?

Lees hier verder en ontdek hoe jij de juiste dikte voor vloerisolatie kan bepalen.

Hoe controleer je of jouw vloerisolatie nog in goede staat is?

Bekijk onze tips over hoe je zelf de kwaliteit van je vloerisolatie kan controleren