Wat betekent isoleren?

Isoleren, een veelgebruikte term en niet te verwarren met het isoleren wegens een coronabesmetting, bestaat uit het afzonderen of afsluiten van een bepaald element. In dit artikel hebben wij het over thermische isolatie, dit staat voor het aanbrengen van een scheidingslaag tussen een koude- en warmtefront. Wil je meer weten over isoleren, bijvoorbeeld hoe dit in zijn werk gaat en welke verschillende soorten isolatie er bestaan? Lees dan gerust verder!

Meer informatie over isoleren

Isoleren betekent zoals gezegd het afsluiten of afzonderen van een bepaald element. Bij Isotech werken wij met verschillende vormen van isolatie. Zo kunnen wij door middel van onze werkwijze een scheidingslaag creeëren tussen een koude- en warmtefront in de volgende toepassingen:

Ook zijn wij in staat om een zogeheten isolatie upgrade uit te voeren. Hierbij herstellen of vervangen wij de reeds aangebrachte isolatie in een woning.

De aangebrachte isolatie zorgt er voor dat de kou beter buiten blijft en de warmte beter binnen blijft, desgewenst kan dit ook andersom werken, bijvoorbeeld in de zomer maanden. Het belangrijkste voordeel van isoleren is dat je direct na het aanbrengen van het isolatiemateriaal geniet van een prettiger woonklimaat. Daarnaast resulteert een goed geïsoleerde woning in een besparing op de stookkosten. Hiermee is de investering in het isoleren van je woning vaak binnen enkele jaren weer terugverdiend.

Kortom, het isoleren van je woning kan op verschillende manieren, zorgt voor een flinke besparing én levert een prettiger woonklimaat op!

Ga je isoleren? Dan kom je in aanmerking voor subsidie!

Sinds 2009 komen woningeigenaren in aanmerking voor subsidie van overheidswege wanneer zij ervoor kiezen om isolatie aan te brengen in hun woning. Zo geldt er een verlaagd btw tarief van slechts 9% wanneer woningen, muren en/of daken meer dan twee jaar oud zijn.

Bovenop deze standaard subsidie komt het feit dat veel gemeentes bovendien nog eens een extra subsidie beschikbaar stellen op spouwmuurisolatie. Mede hierdoor is de investering vaak al binnen twee-drie jaar terugverdiend!

Tot slot geldt er ook een landelijke subsidie op het isoleren van je woning. Hiermee kun je tot wel 20% van de investering vergoed krijgen. Echter dien je dan wel twee isolerende maatregelen tegelijk uit te voeren.

Benieuwd naar de exacte voorwaarden? Lees hier dan meer over de geldende subsidies op isolatie.

Lees meer over isolatie

Wil je meer weten over isolatie, de verschillende soorten en de manier waarop het aangebracht dient te worden? Lees dan gerust een van onze andere blogs. Zo vertellen wij je graag meer over onder andere:

Ontdek hoeveel jij kunt besparen!

Ben je overtuigd van de kracht van isoleren? Vul dan onze bespaarcheck in via de onderstaande link en bereken direct jouw potentiële besparing!

Vul geheel vrijblijvend de bespaarcheck in

Hulp nodig bij het isoleren van je woning?

Heb je vragen of zoek je direct hulp bij het (na)isoleren van je woning? Neem dan gerust contact met ons op! Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wij je namelijk graag meer over de mogelijkheden van isolatie voor jouw woning!

Overige artikelen