Wat is het verschil tussen dubbel glas en hr++ glas?

Ben jij benieuwd naar het verschil tussen dubbel glas en hr++ glas? Dan ben je bij Isotech aan het juiste adres. Wij beschikken namelijk over jarenlange ervaring op het gebied van isolerende beglazing. In dit artikel vertellen wij je dan ook graag meer over de belangrijkste verschillen tussen dubbel glas en hr++ beglazing. Lees dus snel verder!

De verschillen tussen dubbel glas en hr++ glas op een rij

Vaak wordt gedacht dat dubbel glas en hr++ glas gelijk aan elkaar zijn. In de volksmond wordt hr++ glas zelfs weleens dubbel glas genoemd, maar dat klopt niet helemaal. Er bestaan namelijk wel degelijk een aantal belangrijke verschillen tussen dubbel glas en hr++ glas.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat hr++ glas simpelweg beter isoleert dan ‘standaard’ dubbel glas. De naam van hr++ doet dan ook al vermoeden dat dit het geval is. Hr staat in dit geval namelijk voor ‘hoog rendement’.

Buiten de isolerende werking zijn er nog een aantal belangrijke verschillen tussen dubbel glas en hr++ glas. Hierbij moet u vooral denken aan:

  • Hr++ glas beschikt over een extra (vrijwel onzichtbare) coating aan de binnenzijde die de warmte weerkaatst waardoor deze beter in de woning blijft.
  • Hr++ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een edelgas, vaak argon, die zorgt voor een betere isolerende werking van het glas.
  • Dubbel glas beschikt daarentegen over twee glasplaten met lucht daartussen. Dit isoleert minder goed dan een edelgas en ook de coating aan de binnenzijde mist bij dubbel glas.

De isolatiewaarden

Zoals gezegd isoleert hr++ glas een stuk beter dan dubbel glas. In onderstaande opsomming laten wij u dan ook graag zien hoe groot dit verschil daadwerkelijk is en welke invloed dit heeft op uw gasverbruik.

Let op: de isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de u-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter het type glas isoleert.

  • Enkel glas heeft een u-waarde van 5,8. Dit levert u een jaarlijkse besparing van 13m3 op per m2 raam.
  • Dubbel glas heeft een u-waarde van 2,7. Dit levert u een jaarlijkse besparing van 13m3 op per m2 raam.
  • Hr glas heeft een u-waarde van 2,0. Dit levert u een jaarlijkse besparing op van 16m3 op per m2 raam.
  • Hr+ glas heeft een u-waarde van 1,6. Dit levert u een jaarlijkse besparing op van 21m3 op per m2 raam.
  • Hr++ glas heeft een u-waarde van 0,4-1,2. Dit levert u een jaarlijkse besparing op van 30-23m3 op per m2 raam.

Zo ziet u dat het verschil tussen dubbel glas en hr++ glas qua isolerende werking énorm is.

Vragen of opmerkingen over de verschillen tussen dubbel glas en hr++ glas?

Wil je graag meer weten over hr++ isolerende beglazing en of dit voor jou het verschil kan maken? Neem dan geheel vrijblijvend eens contact op met ons! Isotech helpt je namelijk graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag wat er mogelijk is. Samen met jou kijken we naar een oplossing op maat!

Overige artikelen