Welke type vloerisolatie zijn er?

Veel mensen vragen zich af welke type vloerisolatie zijn er, en welke maatregelen passen bij mijn woning? Er zijn verschillende vloerisolatie maatregelen. Wij van Isotech kunnen binnen 1 werkdag vloerisolatie aanbrengen, en dit levert direct een mooie besparing op!

Vloerisolatie wordt vaak vergeten als het gaan om isolerende maatregelen, maar toch is dit een van de efficiëntste maatregelen. Wij leggen in dit artikel uit welke soorten vloerisolatie er allemaal zijn en wat de voordelen zijn.

Hieronder staan enkele van de meest populaire soorten vloerisolatiemateriaal:

IsoPremium vloerisolatie

IsoPremium vloerisolatie houdt je huis warm door de warmte terug naar binnen te kaatsen door een stilstaande laag lucht te creëren.

Dit product heeft twee grote effecten die zeer gunstig zijn. De warmte in een vloer wordt weerkaatst tussen de kruipruimte en de vloer. De kelder of kruipruimte is meestal koeler dan de rest van het huis omdat de kou uit de grond naar boven wordt weerkaatst, en de warmte uit de vloer naar beneden. IsoPremium is een van de meest effectieve vloerisolatieproducten die bestaat, omdat het twee verschillende mechanismen heeft om te isoleren.De IsoPremium is ook demonteerbaar en daarnaast heeft het als grote voordeel dat je gemakkelijk bij een lekkage toegang hebt tot de leidingen.

Glasvezel vloerisolatie

Glasvezel is een van de meest gebruikte materialen voor vloerisolatie. Het wordt gemaakt van glasvezels die tot een mat gesponnen worden en dan met een hars aan elkaar gebonden worden. Deze soort isolatie is effectief in het tegenhouden van warmteoverdracht en het warm houden van je huis in de winter. Glasvezel is ook onbrandbaar, waardoor het een veilige keuze is voor huizen met een open haard of houtkachel.

Cellulose isolatie

Cellulose isolatie wordt gemaakt van gerecycleerde papierproducten, zoals krantenpapier en karton. Het is behandeld met chemicaliën om vuur en ongedierte te weerstaan, en het kan versnipperd of opgeblazen worden. Cellulose is een milieuvriendelijke keuze die ook effectief is om warmteoverdracht tegen te houden en het geluidsniveau in je huis te verminderen.

Isolatie van wol

Isolatie van wol is gemaakt van schapenwol dat behandeld is om vuur, schimmel, meeldauw en ongedierte te weerstaan. Wol is een natuurlijk materiaal dat ademend en vochtwerend is, waardoor het een ideale keuze is voor huizen in een vochtig klimaat. Wollen isolatie kan duurder zijn, maar het is de investering waard als je een duurzame en duurzame optie zoekt.

Katoenen isolatie

Katoenen isolatie wordt gemaakt van gerecycleerde kleding en andere katoenen producten. Net als wol is het behandeld om bestand te zijn tegen vuur, schimmel, meeldauw, en ongedierte. Katoenen isolatie is minder duur dan wol, maar net zo effectief in het tegenhouden van warmteoverdracht en het verminderen van geluidsniveau in je huis.

Meer weten over welk type vloerisolatie bij jou past?

Heb je nog vragen of opmerkingen over vloerisolatie? Isotech helpt je graag verder! Wij adviseren je uiteraard graag over diverse zaken met betrekking tot diverse soorten isolatie.

Twijfel dus zeker niet om contact met ons op te nemen! Isotech helpt je graag verder

Overige artikelen